Metallimusiikki.net

Heaven's Basement: "Filthy Empire"

 • Levyarvostelu julkaistiin maanantaina 18.02.2013.
 • Luettu 1239 kertaa
 • Bändit:

Valokuva palavasta savukkeesta, joka on mustaa taustaa vasten. Kuvassa näkyy liekki oranssilla.Julkaistiin 4.2.2013

Käsiini eksyi tämä kiinnostava englantilaisen Heaven’s Basementin debyyttialbumi. Bändillä on jo keikkailua takanaan, ja muutenkin konseptit valmiina. Biisejä on saatekirjeen mukaan tehty varsin rockahtavan kosteissa tunnelmissa. Tyyli ei muutenkaan ole aivan perusmetallia. Lätty on äänitetty Los Angelesissa, tuottaja John Feldmanin johdolla. Mielenkiintoista, joten ryhdytäänpä kuuntelemaan!

"Welcome Home" avaa pelin ruudikkaasti. Heti käy selväksi, että tässä on vaikutteiltaan vanhan liiton heavy/hardrockia tuutin täydeltä. Tässä musiikissa tuoksuvat hikiset ja viskinhuuruiset keikkapaikkojen takahuoneet. Asiallisesti ottaen bändin keikkailu kuuluu hyvänä yhteissoittona, ja biisit rakentuvat terveelle riffipohjalle. Välillä biiseissä viljellään ledzeppelinmäisiä akustisempia väliosia, jotka eivät kuitenkaan syö tehoa musiikista. "Nothing Left To Lose" räjäyttää tähän mennessä rankimmin. Bändi ei edes yritä keksiä mitään ruutia uudelleen, mutta tekee hyvin sen, mikä musiikissa on tärkeintä, eli iskevyyden ja tunnelman.

Soundillisesti kiekko on onnistunut hyvin, eikä miksauksessakaan ole mitään huomautettavaa. Sama pätee sovituksiin. Musa kuulostaa täydeltä, muttei kuitenkaan tukkoiselta ja erottelemattomalta. "Lights Out In London" jää mielestäni vähän liiallisen melodisoinnin suohon. Se jää lähtökuoppiinsa. Mielestäni parhaiten tätä soppaa hämmentävät kitaristi ja laulaja. Kitarasoundi on oikeasti törkyinen, oikealla tavalla, ja solisti karjuu keuhkonsa pihalle. "Heartbreaking Son Of A Bitch" -biisissä laulukin tuntuu ajetun jonkin säröpurkin kautta. Koko biisi on kuin maailman rikkinäisimmät vahvistimet betoniseinäisessä autotallissa. Tämä on siis hyvä asia.

Musiikkia yleisesti voi nimittää varsinaiseksi garagerockiksi. Ikävä kyllä softimmat ja melodisemmat osuudet eivät toimi niin hyvin kuin energiset palat, eikä yhtyeen sielu olekaan tällä saralla.

"Cant Let Go" kuulostaa tähän asti fantastisimmalta palalta. Siinä voi kuulla kaikuja parhaista 80-luvun raskaan rockin yhtyeistä sovitettuna tähän päivään.
Olen aina ollut rankan ja hikisen musiikin ystävä, ja tämä kiekko on juuri sitä. Voin suositella sitä kaikille perinteisen raskaan rockin kuuntelijoille. Heaven’s Basement on Euroopan-kiertueellaan tulossa myös Helsinkiin huhtikuussa, joten kannattaa tsekata!

"Filthy Empire" -albumin kappaleet:

 1. Welcome Home
 2. Fire, Fire
 3. Nothing Left To Lose
 4. Lights Out In London
 5. I am Electric
 6. The Long Goodbye
 7. Heartbreaking Son Of A Bitch
 8. Be Somebody
 9. Cant Let Go
 10. The Price We pay
 11. Jump Back
 12. Executioners Day

Heaven’s Basement on:

 • Aaron Buchanon (laulu)
 • Sid Glover (kitara)
 • Rob Ellershaw (basso)
 • Chris Rivers (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.