Metallimusiikki.net

Heidevolk: "Uit Oude Grond".

 • Julkaistiin torstaina 03.12.2009.
 • Luettu 825 kertaa
 • Bändit:

Heidevolkin jäsenet seisovat metsässä suurten puiden juurella siten, että miehiä on sikin sokin korvessa irvistelemässä mustiin vaatteisiin pukeutuneina. Osalla jäsenistä pitkät hiukset. Taustalta puiden lomasta sälöttää valkoista auringonvaloa.Yhtyeessä kuusi jäsentä

Alankomaalainen Heidevolk on nyt nauhoittanut tulevan “Uit Oude Grond” -albuminsa kappaleet ja levyn biisimateriaalia on ryhdytty miksaamaan ja masteroimaan Dick Kemperin valvonnassa. Lisäksi opuksen kansitaidetta hioo Awik Balaian. Folk metallia sisältävä äänilevy sisältää 11 biisiä erilaisista myyteistä ja legendoista Heidevolkin kotipitäjän Gelderlandin sekä sen alueen menneisyydestä. Tarinoiksi puetut biisit “Uit Oude Grond” (suom. “Vanhalta Maalta”) ovat bändin puheiden mukaan osittain raivopäisiä metaliviisuja ja osin folk-henkisiä tunnelmointituokioita. Kappaleet nauhoitettiin lokakuun lopun ja marraskuun aikana. Uutukaislevy tulee olemaan seuraaja viime vuonna julkaistulle “Walhalla Wacht” -albumille. Uuden albumin julkaisuhetkestä ei ole vielä tietoja.

“Uit Oude Grond” -albumin kappaleet:

 1. Nehalennia
 2. Ostara
 3. Vlammenzee (Sea Of Flames)
 4. Een Geldersch Lied (A Gueldrian Song)
 5. Dondergod (God Of Thunder)
 6. Reuzenmacht (Giants‘ Might)
 7. Alvermans Wraak (Revenge Of The Alverman)
 8. Karel Van Egmond, Hertog Van Gelre (Karel Of Egmond, Duke Of Guelders)
 9. Levenslot (Fate Of Life)
 10. Deemstering (Dusk)
 11. Beest Bij Nacht (Beast By Night)

Heidevolkin edellisenä albumina tunnettu “Walhalla Wacht” julkaistiin vuonna 2008 Napalm Recordsin kautta. Bändi kertoo tämän musiikkikiekon olevan debyyttialbumia “De Strijdlust Is Geboren” monipuolisempi laulu- ja kitaraosuuksien osalta. Äänitteisiin voi tutustua siirtymällä bändin MySpace-sivuille.

Heidevolk on:

 • Joris (laulu)
 • Mark (laulu)
 • Reamon (kitara)
 • Sebas (kitara)
 • Rowan (basso)

Yhtye perustettiin kuuden alankomaalaisen miehen toimesta vuoden 2002 kesällä. Kuusikko valitsi musiikkiprojektinsa nimeksi sanan Heidevolk, joka tarkoittaa suomeksi pakanoiden maata. Bändin musiikki on lauluja luonnosta, germaanisesta mytologiasta, oman maansa kansantarinoista ja Gelderlandin provinssin historiasta. Yhtye käyttää kahta puhdasta lauluääntä tuottavaa vokalistia ja laulaa kappaleensa omalla kielellään. Musiikissaan ryhmä kertoo käyttelevän silloin tällöin suuharppua, viulua ja torvia.

 • Joost (rummut)
 • Irma Vedelaer (viulu, sessiojäsen)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.