Metallimusiikki.net

Helloween äänittää albumia.

 • Julkaistiin lauantaina 12.05.2007.
 • Luettu 986 kertaa
 • Bändit:

Saksalaisen Helloween-yhtyeen viisi jäsentä aavikkotien varrella. Etummaisena istuu kyykyssä mies, jolla aurinkolasit silmillä ja musta nahkatakki yllään. Muut miehet seisovat hänen takanaan kauempana, he näkyvät epätarkasti.Perustettu Saksan Hampurissa

Saksalainen veteraanibändi, Helloween aloitti perjantaina bändin laulaja Andi Derisin Mi Sueno Studioilla Espanjassa uuden albumin äänitystyöt. Albumille ei ole vielä annettu nimeä. Levy tulee olemaan jatkoa Helloweenin menetysteokselle “Keeper of the Seven Keys — The Legacy”. Bändi käyttää jälleen kerran studiotyöskentelyssä apuna tuottaja Charlie Bauerfeindin kokemusta. Mies on uransa aikana puuhaillut samanlaisten asioiden parissa myös Blind Guardianin ja Saxonin kanssa.

Uuden albumin, jolle ei ole vielä annettu nimeä, alustava julkaisupäivämäärä on tämän vuoden Halloweenin aikaan, eli 31. päivä lokakuuta.

Helloween aloittaa marraskuun puolessa välissä maailmankiertueen Euroopasta, jota seuraa Kaakkois-Aasiaan sekä Pohjois- että Etelä-Amerikkaan suuntautuvat kiertueet ensi vuoden alkukuukausina.

Bändin aikaisemmin julkaisema DVD-/CD-levy “Keeper of the Seven Keys — The Legacy World Tour 2005/2006 Live on 3 Continents” kipusi julkaisuviikkonsa aikana useiden Euroopan maiden levylistoille. Kiekko saavutti:

 • Saksassa sijan #9 (DVD) ja sijan #58 (CD)
 • Ruotsissa sijan #9 (DVD)
 • Ranskassa sijan #10

Yhtye peruutti viime vuoden elokuussa USA:n kiertueen odottamattomien logististen ongelmien ja huonon organisoinnin vuoksi. Bändi peruutti kiertueen kaksi kuukautta ennen kuin sen oli tarkoitus käynnistyä.

Helloween on:

 • Andi Deris (laulu)
 • Michael Weikath (kitarat)
 • Sascha Gerstner (kitarat)
 • Markus Grosskopf (basso)
 • Daniel “Dani” Loeble (rummut)

Bändin tarina käynnistyy jo vuodesta 1978, kun Kai Hansen ja Piet Sielck perustivat Gentry-nimisen bändin. Vuoden 1981 puolella Kai ja Piet vaihtoivat yhtyeen nimen — Second Hell syntyi. Samoihin aikoihin ryhmän riveihin hankittiin rumpali Igo Schwichtenberg ja basisti Markus Großkopf. Jälkimmäinen soitti samalla myös Traumschiff-orkesterissa. Vuotta myöhemmin Piet Sielck erosi bändistä. Hän ryhtyi tuottajaksi ja ääniteknikoksi. Bändi ryhtyi kutsumaan itseään nimellä Iron Fist. Powerfool-bändin Michael Weikath yritti houkutella Kai Hansenia liittymään bändiinsä, mutta yritys epäonnistui ja Hansen liittyi IF:in tiimiin.

Vuonna 1984 independent-tason levy-yhtiö Noise Records pyysi bändiä äänittämään kaksi biisiä sen uudelle “Death Metal” -kokoelmajulkaisulle, jossa musisoi Helloweenin lisäksi mm. Running Wild, Dark Avenger ja Hellhammer. Bändi ei vielä tässäkään vaiheessa ollut tyytyväinen nykyiseen nimeensä. Iron Fist vaihtui Helloweeniksi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.