Metallimusiikki.net

Hellyeah tarjoaa erityisen show’n Las Vegasissa — kunnianosoitus Vinnie Paulille

  • Julkaistiin perjantaina 12.04.2019.
  • Luettu 3484 kertaa
  • Bändit:

Metallimusiikin ystävät tuntevat varmastikin amerikkalaisen metalliyhtyeen nimeltä Hellyeah. Jos nimi ei heti herätä mielleyhtymiä, saattavat yhtyeen suurimpiin hitteihin lukeutuvat 333, Band of Brothers ja Hell of a Time, Moth ja Waging War virkistää muistia.

Hellyeah on jo jonkin aikaa hiljaiseloa, johon moni tietää syykin. Kun Panterasta tunnettu legendaarinen ja äärettömän lahjakas rumpali menehtyy yllättäen, menevät pasmat ymmärrettävästi sekaisin vähemmästäkin. Toukokuussa tulee tapahtumaan kuitenkin eräänlainen käännekohta, jota monet metallifanit ovat seuranneet suurella mielenkiinnolla.

Nyt Hellyeah on nimittäin hiljattain ilmoittanut Facebook-sivullaan järjestävänsä huikean ja erityisen show’n, jonka tarkoituksena on osoittaa kunnioitusta edesmennyttä rumpalia, Vinnie Paul Abbottia kohtaan. Tämä spektaakkelimaiseksi kuvailtu tapahtuma järjestetään lauantaina, 11. toukokuuta Las Vegasissa sijaitsevassa legendaarisessa House of Bluesissa.

Ensimmäinen esiintyminen yhdessä lähes vuoteen

Aivan erityisen tästä tilaisuudesta tekee tietysti se, että kyseessä on ensimmäinen kerta kun Hellyeah esiintyy jälleen yhdessä kokoonpanona sitten Abbottin menehtymisen yhdeksän kuukautta sitten.

Koska niin monet muistelevat Abbottia lämmöllä ja kunnioituksella, ei ole mikään yllätys, että bändin kanssa arvellaan nousevan lavalle monia erityisiä vieraita, jotka haluavat kunnioittaa yhtä kaikkien aikojen lahjakkaimmista rumpaleista metallimusiikin historiassa. Täysin esityksen sisältöä ei ole vielä raotettu suurelle yleisölle, mutta saattaa hyvinkin olla, että osa siitä tulee pysymään salaisuutena ja yllätyksenä aina h-hetkeen asti.

Las Vegas on esityspaikkana aina yhtä taianomainen. Se on valikoitunut show’n järjestämispaikaksi epäilemättä sen loisteliaan maineen vuoksi, sillä tässä ”syntien kaupungissa” ovat esiintyneet lähes kaikki maailmanluokan yhtyeet ja artistit vuosien varrella. Myös Hellyeahilta on epäilemättä Las Vegasin keikoista lämpimiä muistoja, jonka vuoksi juuri se valikoitui konsertin järjestämispaikaksi pitkän tauon jälkeen.

Myös konserttiin osallistumisen kynnys on matalampi juurikin siksi, että se järjestetään Las Vegasissa. Monille tässä kaupungissa vierailu on pitkäaikainen haave. Vaikka Unibet ja muut vastaavat suositut pelisivustot tarjoavat rahapeliviihdettä, tekee monen mieli käydä haistelemassa myös ehtaa vanhanajan rahapelikulttuuria Vegasissa.

Abbottin poismeno järkytti metallimusiikin ystäviä

Niille, jotka eivät asiasta ole tietoisia, kerrottakoon, että Abbott oli kuollessaan vain 54-vuotias ja menehtyi yllättäen sydänkohtaukseen. Abbottin kuoleman aikaan Hellyeah oli juuri äänittämässä uusinta albumiaan, joka jäi ymmärrettävästi keskeneräiseksi tapahtuneen johdosta, eikä albumille ole vieläkään ilmoitettu selkeää julkaisemispäivämäärää.

Bändi on kuitenkin hiljalleen toipumassa järkytyksestä ja nousemassa vähitellen jaloilleen. Tämä Vinnie Paulin muistolle järjestettävä tribuuttiesitys on yksi selvä merkki tästä. Lisäksi Hellyeahin on nähty kuvaavan uutta musiikkivideota New Yorkissa hiljattain. Yhtyeen fanit odottavat kuumeisesti uutta musiikkia, sillä edellinen albumi, Unden!, julkaistiin vuonna 2016. Uuden musiikin julkaisuhetki tulee olemaan monelle yhtyeen fanille koskettava, sillä siinä tullaan kuulemaan myös Vinnie Paulin soitto-osuuksia.

Liput ovat jo myynnissä

Mikäli Las Vegasissa järjestettävä spesiaaliesitys kiinnostaa, voi siihen yrittää hankkia lippuja esimerkiksi verkossa. Tarjolla on jonkin verran vapaita paikkoja ja edullisimmillaan seisomapaikka konserttiin irtoaa 81 USD hintaan. Myös VIP-lippuja on myytävänä, mikäli haluaa tehdä jo valmiiksi erityisestä esityksestä vieläkin erityisemmän elämyksen. Tapahtumaa mainostetaan sloganilla ”One Night Only!” eli ”Vain yhtenä iltana!”, joten tämä jos mikä on kerran elämässä -tyyppinen mahdollisuus.

Luvassa on epäilemättä mahtava show, jota ei kannata viihteenkään vuoksi missata, mutta taustalla on myös toinen hyvä syy lähteä mukaan seuraamaan esitystä. Hellyeah kertoo nettisivuillaan, että osa lipputuloista tullaan ohjaamaan Abbottin muistoa kunnioittaen American Heart Association -yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.