Metallimusiikki.net

ID: Exorcist: "Under a Ton of Ice"

 • Levyarvostelu julkaistiin sunnuntaina 12.09.2010.
 • Luettu 1926 kertaa
 • Bändit:

ID: Exorcistin "Under a Ton of Ice" -albumin etukannessa vaaleanharmaa tausta ja sen oikeassa yläkulmassa lähikuva lumihiutaleesta, jonka yksi sakara on veren punaiseksi värjäämä.Julkaistiin 30.7.2010

Metalcoremaista hevimättöä takova kotimainen ID: Exorcist julkaisi ensimmäisen kokopitkän albuminsa “Under a Ton of Ice“ heinäkuun päätteeksi. Vaikka bändi on aloittanut toimintansa jo vuonna 1998, se on uusi tuttavuus myös allekirjoittaneelle. Vuosien 2001 ja 2005 välissä bändi on kuitenkin ehtinyt julkaista jo viisi EP:tä, eli minialbumia.

Levyn kappaleet ovat vaihtoehtoista metalcorea, johon ei tunnu ensikuuntelulla saavan minkäänlaista otetta. Kitarasoundit ovat mukavan raskaita, mutta vokaalit ovat vastoin hieman totuttua kevyempiä, enemmänkin hardcore-tyylisiä karjuntoja. Melodiset kertsit tuovat kokonaisuutta kappaleisiin, jotka yrityksistä huolimatta jäävät silti melko pliisuksi.

Ainakaan ensimmäinen puolisko levyn kappaleista ei tarjoa kerta kaikkiaan yhtään mitään tottuneelle metallimiehelle. Levy ei ole kuitenkaan kokonaan tuttua metalcorea, sillä esimerkiksi viides kappale nimeltään “Death of a Broken Man” laajentaa tyyliä melodiseen death metalliin, ja on saanut selvästi jopa doom metal -vaikutteita. Kyseinen biisi onkin mielestäni levyn parasta antia.

Kokonaisuuden tasapaksuisuudesta huolimatta loppupuolisko on selkeästi parempi. “Death of a Broken Man”- biisiä lukuun ottamatta mikään kappaleista ei ole kuitenkaan millään tavalla kiinnostava. Vaikka miksaus ja masterointi levyllä on onnistunut, äänimaailma jää tunkkaisen oloiseksi. Ristiriitaa tuovat melodiset kitaratiluttelut, sillä ne eivät jostain syystä tee kappaleita yhtään sen tarttuvammaksi, eivätkä saa kuuntelukokemusta parannettua millään muotoa.

Levy tuo kieltämättä jotain uutta suomalaiselle metallirintamalle, mutta musiikillisesti ID: Exorcistin debyyttialbumi on suuri pettymys, ja kaukana mistään lähellekään tajunnanräjäyttävästä kokemuksesta.

“Under a Ton of Ice” -albumin kappaleet:

 1. 13th Day
 2. Let Me Go The Way I Want To
 3. More Life
 4. Feed My Bloodstream
 5. Death Of a Broken Man
 6. Remains
 7. Demon Shaped Phoenix
 8. Dirt Requiem

ID: Exorcist on:

 • Jaakko (laulu)
 • Sami (kitarat)
 • Antza (kitarat)
 • Teemu (basso)
 • Ville (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 2/5. Metallimusiikki.netin Roni Laukkarinen julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.