Metallimusiikki.net

Immortal Tuska-perjantaina.

 • Julkaistiin sunnuntaina 01.07.2007.
 • Luettu 1872 kertaa
 • Bändit:

Kolmihenkinen Immortal-bändi täydessä taisteluvarustuksessa. Kuvan taustaväri on valkoinen, bändin jäsenillä kädet täynnä kirveitä ja keppejä.Kolmipäinen Immortal

Bm-ryhmä Immortal kävi esiintymässä viime perjantaina, eli 29. kesäkuuta, helsinkiläisessä Tuska Open Air -festivaalissa. Bändin keikalta julkaistiin muutaman minuutin pituinen videoleike kun ryhmän johtohahmo Abbath (Olve Eikemo) syöksi tulta kidastaan. Myös bändin settilista keikalta on saatu nähtäväksi.

Orkesterin varhaisempaa tuotantoa voi tarkastella myös täällä Metallimusiikki.net:in puolella, sillä bändin musiikkivideo “Blashyrkh“ lisättiin äskettäin musiikkivideoiden kokoelmaan.

Bändi kävi musisoimassa kesän kiertueellaan muutama päivä sitten Ranskan “Hellfest”-tapahtuman toisen päivän puolella. Yhtye kertoo nettisivuillaan keikan olleen erinomainen.

Immortal Tuskassa (29.6.):

Immortal Hellfest-tapahtumassa (23.6.):

Immortal soitti Tuskassa kappaleet:
 1. The Sun No Longer Rises
 2. Withstand The Fall Of Time
 3. Sons Of Northern Darkness
 4. Tyrants
 5. One By One
 6. Wrath From Above
 7. Unholy Forces Of Evil
 8. Unsilent Storms
 9. At The Heart Of Winter
 10. Battles In The North

Bändi hajosi vuonna 2003 soitettuaan metallimusiikkia yhtäjaksoisesti 13 vuoden ajan. Miehet julkaisivat uransa aikana yhteensä seitsemän pitkäsoittoa, joista tuorein on vuonna 2002 ilmestynyt “Sons of Northern Darkness”. Immortal päätti kuitenkin kerätä luunsa ja ryhdistäytyä — viime vuonna se ilmoitti aloittavansa keikkailun jälleen kerran. Tuohon aikaan Abbath (laulu) kertoi tarvinneensa välttämättä tauon. Mies koki, että myös muut bändin jäsenet olivat lähellä loppuunpalamista. Heillä oli ennen taolle siirtymistä valmiina kiertue Norjassa ja bändi oli risteillyt myös eri puolilla Eurooppaa ja USA:ta soittaessaan sanomaansa elävien yleisöjen edessä.

Bändin pitäessä taukoa, yhtyeen rumpali Horgh kiersi yhdessä ruotsalaisen death metal -mestari Hypocrisyn kanssa. Horghilta ilmestyi myös “Virus”-niminen albumi. Abbathkaan ei jäänyt lepäämään laakereilleen Immortalin horrosvaiheen aikana, sillä hän puuhaili I-nimisen sivuprojektinsa kanssa. I-bändin kokoonpanoon kuuluu Enslavedin ja Sahg-ryhmän jäseniä kuin myös alkuperäinen Immortalin rumpali, Armagedda.

Immortal on:
 • Abbath (laulu, kitara ja kosketinsoittimet)
 • Horgh (rummut)
 • Apollyon (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.