Metallimusiikki.net

Impaled Nazarene: "Manifest".

Hyvin tummasävyinen promokuva Impaled Nazarene -ryhmän jäsenistä, joita kuvassa näkyy viisi kappaletta. Lähes kaikilla heistä pitkät hiukset. Luttisella mustat aurinkolasit silmiensä edessä.Syntyi Oulussa v. 1990

Kotimainen extreme metallia takova Impaled Nazarene uutisoi nettisivuillaan saaneensa juuri valmiiksi uransa kymmenennen pitkäsoiton äänitystyöt. Kiekko, joka kantaa nimeä “Manifest”, äänitettiin Sonic Pump -studiossa yhdessä tuottaja Tapio Pennasen kanssa. Äänitystyöt aloitettiin kuluvan kuukauden 10. päivä. Yhtye kertoo levyn äänitysvaiheen sujuneen nopeasti ja kitkattomasti. IN kertoo ilmoittavansa ylpeästi, ettei tällä albumilla käytetä lainkaan triggereitä. Luvassa on lämpimämpi äänimaailma kuin mitä aikaisemmalla materiaalilla kuullaan.

Ryhmä pitää nyt hetken taukoa ennen kuin jatkaa kiekon lauluosuuksien taltioimista kesäkuussa. Sen jälkeen kun vokaalit on saatu purkkiin, bändi ottaa toisen pitemmän tauon. “Manifest” miksataan SP:n studiossa heinäkuun lopussa.

“Manifest”-albumin kappaleet:

Huom. Biisit eivät ole lopullisessa järjestyksessä.

 1. Intro: Greater Wrath
 2. The Antichrist Files
 3. Pandemia
 4. Mushroom Truth
 5. Die Insane
 6. Blueprint For Your Culture’s Apocalypse
 7. Funeral For Despicable Pigs
 8. Goat Justice
 9. Dead Return
 10. Suicide Song
 11. Pathogen
 12. The Calling
 13. Planet Nazarene
 14. You Don’t Rock Hard
 15. When Violence Commands The Day
 16. Original Pig Rig

Bändi takaa tulevan pitkäsoiton olevan musiikillisesti hajanaisinta mättöä sitten “Suomi Finland Perkel” -rykäisyn. Luvassa on hidasta materiaalia ja sen vastakohdaksi nopeaa ja rokkaavaa meininkiä. Yllätyksiäkin on luvassa. Sanoitukset tulevat käsittelemään tuttuun tapaan niitä aiheita mistä “Imput” on opittu tuntemaan vuosien varrella — lyriikat käsittelevät mm. vuosien varrella koettuja vastoinkäymisiä.

“Manifest” masteroidaan elokuussa. Ritual, joka on tehnyt töitä bändin kanssa useaan otteeseen aikaisemminkin, tulee vastaamaan tämänkin julkaisun kansitaiteesta ja taitosta. Impaled Nazarene toivoo albumin saapuvan päivänvaloon lokakuun lopussa. Se julkaistaan sekä CD-levynä että vinyylinä Osmose Productionsin kautta.

Impaled Nazarene on:

 • Mika Luttinen, eli Sluti666 (laulu)
 • Tuomio Louhio (kitara)
 • Jarno Anttila (kitara)
 • Mikael Arnkil, eli Arc v 666 (basso)
 • Reima Kellokoski, eli Repe Misanthrope (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.