Metallimusiikki.net

Kuva Insomniumista vuodelta 2009.Kuva Insomniumista vuodelta 2009.

Insomnium Century Media Recordsille.

  • Julkaistiin keskiviikkona 18.08.2010.
  • Luettu 1577 kertaa
  • Bändit:

Insomnium uutisoi liittoutuneensa Century Media Recordsin kanssa. Aikaisemmin kuluvana vuonna Finnish Metal Awardseissa palkintoja kahminut metallibändi hehkuttaa olevansa tyytyväinen saamastaan levytyssopimuksesta mahtavan Century Median kanssa. Yhtye neuvotteli kevään ja kesän aikana useiden houkuttelevilta tuntuvien levymerkkien kanssa, mutta niistä parhaimmaksi vaihtoehdoksi osoittautui juuri Century Media Records, sillä sen innostuneisuus ja ammattimaisuus auttavat Insomniumia saavuttamaan entistäkin enemmän. Lisäksi yhtye uskoo nyt pääsevänsä kiertämään Euroopan ulkopuolelle entistä useammin. Saman levy-yhtiön hoivissa on Dark Tranquillity, Arch Enemy, Paradise Lost, The Haunted ja kotimainen trollimetallibändi Finntroll sekä battle metallia soittava Turisas.

Insomnium kiittää koko Century Mediaa ja nimeltä erityisesti Jens Prueteria osoittamastaan tuesta bändi kohtaan. Lisäksi kiitos menee bändin manageri Jukka Varmolle, joka auttoi yhteistyöneuvotteluiden hoitamisessa. Bändi kiittää myös aikaisempaa levy-yhtiötään, Candlelight Records.

CM:n edustaja Jens Prueter toivottaa Insonmiumin tervetulleeksi. Hän katsoo tämän yhtyeen kehittyneen viimeisen vuoden varrella yhdeksi kiehtovimmista bändeistä metallimusiikin skenessä. Hän on itse aina pitänyt suomalaisen melankolisuuden ja melodisen death metallin kombinaatiosta.

Yhtye on urallaan kiertänyt Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa Amorphiksen, Katatonian, Enslavedin ja Satyriconin sekä Ghost Brigaden kanssa. Nyt yhtye on lähdössä jälleen tien päälle. Syyskuussa starttaava reissu koetaan Dark Tranquillityn kanssa. Sen jälkeen yhtye ryhtyy nauhoittamaan uutta albumia seuraajaksi edellisen vuoden puolella ilmestyneelle “Across The Dark” -kiekolle. Insonium soittaa Suomessa useaan otteeseen lokakuun lopun ja marraskuun ensimmäisten päivien aikana. Suomen alueen keikat koetaan Jyväskylässä, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella, Helsingissä ja Turussa.

Insomnium on:

  • Niilo Sevänen (laulu ja basso)
  • Vilel Friman (kitarat)
  • Ville Vänni (kitarat)
  • Markus Hirvonen (rummut)

Joensuun seudulla vuonna 1997 perustettu Insomnium julkaisi urallaan pari demolevyä ennen kuin bändille tuli mahdollisuus julkaista musiikkia englantilaisen Candlelight Recordsin tuella.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.