Metallimusiikki.net

Iron Maidenin keikalle vielä tilaa

  • Julkaistiin keskiviikkona 17.07.2013.
  • Luettu 2382 kertaa
  • Bändit:

Tammikuussa 2013 varmistettiin tieto legendaarisen heavy metallin takojan, Bruce Dickinsonin luotsaaman Iron Maidenin , saapumisesta Helsingin Olympiastadionille. Bändi nähdään pääkaupungissamme ensi lauantaina, 20. heinäkuuta. Hevikonsertti käynnistyy kello 16, kun stadionin portit avataan. Sen jälkeen noin 55 minuuttia myöhemmin Ghost aloittaa. Kello 18.10 on vuorossa ruotsalaisen sota-aiheista power metallia takovan Sabatonin rynnistys, jota Kalevalasta innoitusta hakeva Amorphis seuraa noin kello 19.30. Sen jälkeen pääesiintyjä Iron Maiden aloittaa kello 21 maissa. Keikalle on vielä jonkin verran pääsylippuja jäljellä lavan pituussuunnan kylkipuolilla. Lippupalvelun interaktiivisen varaustilanteen mukaan jäljellä on paikkoja katsomoissa A1, A2 ja A3, sekä niiden vastapäätä useissa D-katsomoissa

Paavo Nurmen tiellä sijaitsevassa Iron Maidenin keikassa, joka on osa yhtyeen laajempaa Euroopan-kiertuetta, nähdään ja kuullaan pääesiintyjältä vuoden 1988 lavashow’n uudistettu versio. Kaksi vuosikymmentä sitten bändi esitteli keikoillaan Seventh Son -kiertuetta varten koostetun lavaesiintymisen ja nyt bändi modernin teknologian avulla haluaa toistaa sen päivitettynä ja paranneltuna versiona. Luvassa on laulaja Bruce Dickinsonin mukaan upea valoshow, lavarakennelmat, Eddie-hahmoja ja pyroteknisiä efektejä.

Maiden England — Iron Maiden
Kuvassa Iron Maidenin Maiden England -kiertuejuliste.
Kuva: InternetCasinot

Vielä tammikuussa bändin lämmittelijöiksi nimettiin Sabatonin ja Ghostin lisäksi walesilainen Bullet for My Valentine. Jossain välissä se vaihtui Amorphikseksi. Iron Maiden on pitkän uransa varrella tehnyt yli 2000 live-esiintymistä ainakin 58 eri maassa. Bändin levyjä on myyty maailmanlaajuisesti noin 90 miljoonaa kappaletta.

Iron Maiden on:

  • Bruce Dickinson (laulu)
  • Dave Murray (kitarat)
  • Adrian Smith (kitarat ja taustalaulu)
  • Janick Gers (kitarat)
  • Steve Harris (basso, kosketinsoittimet ja taustalaulu)
  • Nicko McBrain (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.