Metallimusiikki.net

Jyrki 69:ltä soolosinkku!

  • Julkaistiin keskiviikkona 19.05.2021.
  • Luettu 1150 kertaa
  • Bändit:

The 69 Eyes -yhtyeen keulakuva Jyrki 69 julkaisi muutama päivä sitten ”White Rabbit” -nimisen soolosinglen yhteistyössä Billy Idolin kitaristilegendan Steve Stevensin kanssa. Kuuntele Jefferson Airplane -cover täältä.

The 69 Eyes -yhtyeen solisti Jyrki 69 on ollut toimeliaana koronapandemian estettyä keikkailun. Mies julkaisi juuri Motörhead-Lemmyn rockabillybändi Headcatin kitaristi Danny B. Harveyn kanssa uuden ”The 69 Cats” -albumin ”Seven Year Itch”, joka meni suoraan Suomen fyysisenalbumilistan sijalle viisi. Lisäksi myöhemmin tässä kuussa julkaistavalla industrial-metalin pioneeribändin Die Kruppsin albumilla kuullaan Jyrki 69:n ja Jürgen Englerin kollaboraatio.

Jyrki 69 Feat. Steve Stevens. White Rabbit.
Kuvassa singlen kansitaide.

Ja nyt julkaistiin monipuolisen muusikon uusi soolosingle, Jefferson Airplane -coveri ”White Rabbit”. Biisin toisena artistina kuullaan kitaristivirtuoosi Steve Stevensiä, joka tunnetaan parhaiten yhteistyöstään Billy Idolin kanssa. Nyt yli 60-vuotias Billy Idol on muuttanut elintapojaan merkittävästi terveellisempään suuntaan verrattuna 1980-luvun villeihin vuosiin, jolloin hän The Sun -lehden mukaan eli erilaisten päihteiden, kuten kannabiksen, voimin. Rokkari teki elämäntaparemontin vuonna 1990 jouduttuaan moottoripyöräonnettomuuteen. Sen johdosta hän oli menettää jalkansa.

Jefferson Airplane on ollut yksi suosikkibändejäni aina ja kuuntelen musaansa todella paljon. Kitaristi Jorma Kaukosen akustisella keikallakin olen käynyt ja pyhiinvaeltanut bändin talolle San Franciscossa. White Rabbit on rock-klassikko, jonka tekeminen oli unelmieni täyttymys. Biisi sovitettiin goottirockiksi ja oma suosikki kitaristini, Billy Idolin ikoninen aisapari Steve Stevens tuo siihen sellaisen silauksen, että tämä on tässä — tähän astinen musiikillinen huippuhetkeni, Jyrki 69 kertoo.

White Rabbit-biisiin on tehty myös video, jonka kuvituksena on käytetty varhaista mykkäelokuvaversiota Lewis Carrolin Liisa Ihmemaassa -tarinasta. Katso video täältä.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.