Metallimusiikki.net

Kalmahin "12 Gauge" ilmestyy tammi-helmikuussa.

  • Julkaistiin perjantaina 06.11.2009.
  • Luettu 1917 kertaa
  • Bändit:

Harmaasävyisessä valokuvassa viisi pitkähiuksista miestä seisoo tiiviinä rivinä mustaa taustaa vasten. Kaikilla tyynet ilmeet kasvoillaan. Kuva on hyvin synkkä siten, etteivät miesten kasvot erotu täysin, vaan ne ovat osittain pimeyden verhoamat.Kuva: Vesa Ranta

Suomen Kalmah ilmoitti eilen torstaina uuden albumin valmistuneen. Yhtyeen uran kuudes pitkäsoitto tullaan julkaisemaan tammi-helmikuussa 2010 Spinefarm Recordsin avustuksella. Yhtye kutsuu kiekkoa työnimellä “12 Gauge” — nimi voi vielä muuttua. Suometallibändi Kalmah äänitti albuminsa jälleen Tico-Ticon studiotiloissa ja masteroi sen sen jälkeen länsinaapurissa sijaitsevan Cutting Roomin huoneessa. Tällä hetkellä albumin kansitaidetta ja muuta promootiomateriaalia jynssätään julkaisukuntoon. Myös albumin tarkkaa julkaisupäivämäärää sovitetaan paikoilleen. Kalmah tulee juhlistamaan studiorykäisynsä ilmestymishetkellä 10-vuotista uraansa levyttävänä bändinä.

Biisintekijä ja soolokitaristi Antti Kokko kertoi torstaina uuden albumin valmistusvaiheiden sujuneen sulavasti tälläkin kertaa huolimatta siitä, että kokonaisuus nauhoitettiin kolmessa jaksossa puolen vuoden sisällä. Miehistö on tyytyväinen luomukseensa. Kokko kertoo uuden levyn kuulostavan tutulta Kalmahilta, mutta faneille tullaan tarjoamaan uusia kuvioita kappaleessa jos toisessakin.

Värivalokuva Kalmahista, jonka jäsenet soutavat jäisen ja hyisen joen halki kirkkoveneellä. Veneessä on airoja neljä kappaletta vedessä, kaksi kumminkin puolin. Kuvassa etualalla istua möllöttää pitkäpartainen ja iäkäsä vanha mies, jolla musta tai tummanv
Kuvassa viisipäinen Kalmah. Kuvan otti Vesa Ranta.

Yhtyeen edellinen albumi, levy “For the Revolution”, sai Suomessa ja Pohjois-Amerikassa arvoisensa vastaanoton. Kiekon ilmestyttyä yhtye kävi soittamassa uransa ensimmäiset kiertueet kotimaan rajojen ulkopuolella. Koska aikaisemmat ulkomaankomennukset hoituivat ongelmitta, Kalmah valmistautuu jälleen lähtemään tien päälle ensi vuonna. Seuraavan keikkansa kopla käy soittamassa Pietarissa tulevana perjantaina. Sen jälkeen yhtye nähdään viihdyttämässä moskovalaista yleisöä. Albumin ilmestymisen jälkeen Kalmah esiintyy Suomessa, Saksassa ja Sloveniassa. Aikaisemmin ryhmä joutui perumaan esiintymisensä Turkussa ja Oulun Nuclear Nightclubissa sen takia kun kitaristi-vokalisti Pekka Kokko sahasi keskisormestaan nivelen pituisen palan irti. Sormi ommeltiin paikoilleen, mutta sen parantuminen vie aikaa.

Kalmah on:

  • Antti Kokko (kitara)
  • Pekka Kokko (laulu ja kitara)
  • Marco Sneck (kosketinsoittimet)
  • Timo Lehtinen (basso)
  • Janne Kusmin (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.