Metallimusiikki.net

Kalmah: "12 Gauge".

 • Julkaistiin torstaina 07.01.2010.
 • Luettu 1804 kertaa
 • Bändit:

Kuudennen albuminsa julkaiseva Kalmah kutsuu tulevaa levyä nimellä “12 Gauge“. Se on Spinefarm Recordsin kautta kauppoihin tuotava tekele, joka rantautuu Suomeen 3. maaliskuuta Spinefarm Recordsin toimesta. Kotimaisen death metal –yhtyeen uutukaiskiekosta pääsevät jo aikaisemmin nauttimaan japanilaiset, joiden ulottuville “12 Gauge” lykätään 24. helmikuuta. Kesä- ja elokuun välisenä aikana Tico Tico Studion tiloissa, Kemissä, nauhoitettu äänite sisältää yhdeksän uutta Kalmahin kappaletta. Niiden lisäksi levyn Japanin-version soittolistalle on laitettu Kalmahin tekemä tulkinta Thin Lizzyn biisistä “Cold Sweat”. Thin Lizzy on hard rockia soittava irlantilaisyhtye, jonka tuotantoa on aikaisemmin coveroinut mm. Metallica luomalla oman versionsa hittikappaleesta “Whiskey in the Jar”.

Kalmah uutisoi joulukuussa tarjoavansa uusimman Soundi-lehden mukana tulevalla tupla-CD:llä myös Kalmahin uutta tuotantoa. Läpyskän mukana tuleva äänitepaketti sisältää yhden CD:n rockia ja toisen hevimusiikkia. Jälkimmäinen CD sisältää Kalmahin kappaleet “Bullets Are Blind”. Soundi julkaisi joulukuun 2009 numeronsa mukana tuplalevyn juhlistaakseen lehden 35-vuotista taivalta.

“12 Gauge” -albumin kappaleet:

 1. Rust Never Sleeps
 2. One of Fail
 3. Bullets Are Blind
 4. Swampwar
 5. Better Not To Tell
 6. Hook The Monster
 7. Godeye
 8. 12 Gauge
 9. Sacramentum
 10. Cold Sweat (Thin Lizzy -cover, Japanin-version bonuskappale)

Yhtyeen uran ensimmäinen keikkaputki Suomen rajojen sisäpuolella koettiin toukokuussa 2008, kun Kalmah lähti levittämään “For the Revolution” -albuminsa sanomaa. Bändi kommentoi kiertueen päätyttyä reissun sujuneen niinkin hyvin, että kiertueen neljä viimeistä esiintymistä oli myyty täyteen. Kalmah ei ole vielä kertonut aikooko se lähteä soittamaan live-esiintymisiä levyn ilmestyttyä maaliskuussa. Bändillä ei ole toistaiseksi keikkoja kalenterissaan.

Metallimiesten uusin albumi on huhtikuussa 2008 julkaistu “For the Revolution”. Se käväisi Suomen virallisella albumilistalla 17. sijalla asti — tähänastisista Kalmahin listasijoituksista korkein. Uusi albumi julkaistiin heinäkuussa 2008 Iso-Britanniaan Spinefarm UK:n voimin ja lisenssillä myös Pohjois-Amerikkaan sekä Japaniin. Albumi lisensoitiin myöhemmin myös Etelä-Koreaan ja Venäjälle.

Kalmah on:

 • Pekka Kokko (laulu ja kitarat)
 • Antti Kokko (kitarat)
 • Marco Sneck (kosketinsoittimet)
 • Timo “Lede” Lehtinen (basso)
 • Janne Kusmin (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.