Metallimusiikki.net

Kalmah äänitti albumin.

 • Julkaistiin sunnuntaina 23.12.2007.
 • Luettu 1585 kertaa
 • Bändit:

Viisi pitkähiuksista Kalmah-jäsentä mustavalkoisessa valokuvassa pukeutuneina mustiin vaatteisiin. Osalla miehistä lyhythihaiset paidat, mutta parilla pitkähihaiset. He seisovat rivissä mustaa taustaa vasten.Kuva: Vesa Ranta

Suomalainen Kalmah , joka kertoi kesällä aloittaneensa seuraavan albumin kappaleiden rustaamisen, on nyt hiljattain saanut äänitettyä kaikki uuden pitkäsoiton biisit. Yhtyeen kitaristi Antti Kokko kertoo bändin saaneen äänitettyä kaiken albumiin liittyvän musiikkimateriaalin. Miksausvaiheen on aiottu operoida ensi vuoden alkupuolella — miksaamisen Kokko ounastelee kestävän viikosta pariin viikkoa. Hän kertoo levyn olevan kitaravetoinen, äänimaailmaltaan raaka ja karu, mutta vaikka se on riffeillä kyllästetty, löytyy levystä toki melodisiakin osuuksia. Tutunoloinen Kalmah-albumi luvassa. Kalmah-joukot ovat kitaristin mukaan erittäin tyytyväisiä studiossa taltioituun materiaaliin. Hän arveleekin tästä tulevasta opuksesta kehkeytyvän paras albumi bändiltä tähän mennessä.

Bändi aloitti uransa viidennen täyspitkän levyn äänittämisen 13. lokakuuta. Sen voi odottaa ilmestyvän tähän maailmaan varhain vuoden 2008 alussa.

Kuukauden tauon studiotouhuista pitänyt bändi aloitti jälleen levyn parissa peuhaamisen kuukauden alussa. Tuon kuukauden kestäneen paussin aikana yhtyeellä oli aikaa kuunnella äänittämiään osuuksia huolellisesti. Tuossa välissähän albumista oli äänitetty jo kitarat ja rumpukuviot, jotka molemmat kuulostivat vallan mainioilta. Kalmah oli ennen äänittänyt kaikki tekeleensä yhtä soittoa, ilman taukoja, mutta nyt tämä uusi osiin lohkottu sessiorykelmä antoi mahdollisuuden tutustua sillä hetkellä luotavan teoksen äänimaailmaan.

Bändin tuorein albumi, “The Black Waltz”, kipusi Suomen albumilistalla sijalle n:o 38 viime vuoden maaliskuussa. Kiekko on seuraaja vuoden 2003 aikoihin ilmestyneelle “Swampsong”-kiekolle.

“The Black Waltz” -albumin kappaleet:

 1. Defeat
 2. Bitter Metalli Side
 3. Time Takes Us All
 4. To the Gallows
 5. Svieri Doroga
 6. The Black Waltz
 7. With Terminal Intensity
 8. Man of the King
 9. The Groan of Wind
 10. Mindrust
 11. One From The Stands

“The Black Waltz” äänitettiin Tico-Ticossa ja masteroitiin helsinkiläisen Finnvox-studioiden syövereissä Mika Jussilan toimesta. Kiekon äänitystyöt aloitettiin marraskuussa 2005.

Kalmah on:

 • Antti Kokko (kitara)
 • Pekka Kokko (laulu ja kitara)
 • Janne Kusmin (rummut)
 • Timo Lehtinen (basso)
 • Marco Sneck (kosketinsoittimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.