Metallimusiikki.net

Kalmah nauhoittaa nyt, viimeistelee syksyllä.

  • Julkaistiin lauantaina 09.05.2009.
  • Luettu 1228 kertaa
  • Bändit:

Sävyltään harmaa valokuva Kalmahin miehistöstä, joka on soutuveneellä liikenteessä. Kuvassa etualalla pitkäpartainen jamppa, jonka takana airoja kannattelemassa lauma pitkälettisiä hevimiehiä. Kuvassa näkyvä vesi on mustaa ja tyyntä.Kuva: Vesa Ranta

Kotimainen Kalmah kertoi eilen perjantaina kuudennen albumin luomistyön käynnistyneen. Perjantaina julkaisemassaan uutisessa Kalmah ilmoittaa toukokuun varrella nauhoitettavan ainakin yhdeksän aivan uutta biisiä, sekä pari coveria. Albumin miksaus- ja masteroimisvaihe aiotaan ajoittaa syyskuun alkuun, jolloin illat alkavat jälleen hämärtyä. Uudella albumilla tullaan kuulemaan edelleen kaikkia niitä tuttuja Kalmah-elementtejä, joita aikaisemmillakin äänitteillä. Bändillä on sen omien puheiden mukaan tarjota nyt enemmän voimaa kuin koskaan aikaisemmin, joka heijastuu tulevaankin albumiin. Musiikillisesti bändin tyyli tulee uudistumaan pykälän verran, kun kiekon kappaleisiin sullotaan oikean trumpetin turahtelua. Metallimiehet avasivat hiljattain studiopäiväkirjan täällä.

Syksyllä viimeisteltävä pitkäsoitto on Kalmahin levytysuran järjestyksessä kuudes albumi. Se on seuraaja vuonna 2008 julkaistulle “For the Revolution“ -levylle. Viides albumi julkaistiin Spinefarmin kautta, joka tullee julkaisemaan myös uuden studioalbumin. Yhtyeen albumista “For the Revolution” julkaistiin brittifaneja varten erikoisversio varustettuna bonusmateriaalilla, kuten ainutlaatuisella grafiikalla ja ylimääräisillä biiseillä. Bonusbiisinä kuullaan Kalmahin tulkinta Sepulturan myrskyisästä biisistä “Arise”. Visuaalisen puolen herkkuna britit voivat nauttia “The Groan Of Wind” -musiikkivideosta. Suomessa toukokuussa 2008 albumilistalle kivunnut albumi on tähänastisista Kalmahin julkaisuista listasijoituksiltaan menestynein äänite. Sen kansitaiteen loi edesmenneen Sentencedin rumpali Vesa Ranta, joka on kunnostautunut myös bändikuvien ottajana. Ranta on luonut myös Kalmahin edellisen albumi, nimeltään “The Black Waltz”, kansigrafiikan.

Uuden albumin luomisvaiheista kertova studiopäiväkirja sai ensimmäisen merkintänsä eilen 8. toukokuuta. Kirjoituksessa yhtye paljastaa kirjoittaneensa noin vuoden ajan nyt nauhoitettavia kappaleita. Kiekon nauhoitusaikataulua he joutuivat lykkäämään, mutta sen bändi ei usko haittaavan menoa eikä meininkiä. Ryhmä nauhoittaa nyt kitara- ja bassoraitoja. Studiopäiväkirjassa tullaan julkaisemaan valokuvia ja videokuvaakin.

Yhtye esiintyy tämänhetkisten tietojen mukaan Britanniassa ja Venäjällä vuoden 2009 aikan. Keikkarypäs on ajoitettu syksyn ja alkutalven ajalle. Ensimmäinen Kalmahin keikka koetaan 25. syyskuuta IsoBritanniassa Metalfest-tapahtumassa. Sen jälkeen miehistö aikoo esiintyä Pietarissa Orlandina-klubin lavalla 6.11. ja seuraavana päivänä Moskovan XO-klubissa.

Kalmah on:

  • Antti Kokko (kitara)
  • Pekka Kokko (laulu ja kitara)
  • Marco Sneck (kosketinsoittimet)
  • Timo Lehtinen (basso)
  • Janne Kusmin (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.