Metallimusiikki.net

Kalmahin "For the Revolution" Suomen albumilistalle.

 • Julkaistiin maanantaina 05.05.2008.
 • Luettu 1342 kertaa
 • Bändit:

Kalmahin "For the Revolution" -albumin kansitaide, jossa näkyy maalausmainen potretti utuisesta maaperästä, jossa tautsalla puiden mustaa linjaa punertavaa horisonttia vasten. Kuvan keskellä haamuna haahuileva ihmishahmo, jonka edessä Kalmahin logo ja albAlbumi albumilistalle

Kotimaisen Kalmah -kaartin tuorein albumi hööki Suomen virallisen albumilistan sijalle 17. “For the Revolution“ on bändin järjestyksessä viides studioalbumi. Sen saavuttama listasijoitus on korkein yhtyeen uralla. Albuminsa bändi kävi äänittämässä kemiläisen Tico-Tico -studion tiloissa tuottaja Ahti Kortelaisen kanssa. Albumi masteroitiin Ruotsin maaperällä Cutting Roomin laitoksessa. Albumin kansitaiteen on toteuttanut edesmenneen Sentenced-yhtyeen rumpali Vesa Ranta, joka on vastuussa myös Kalmahin koplan edellisen albumin, nimeltään “The Black Waltz”, kansitaiteesta. Vesa Ranta on muusikkona toimimisen lisäksi puuhaillut ahkerasti bändivalokuvaajana.

Kalmahin vuonna 2006 julkaisema “The Black Waltz” sijoittui Suomessa albumilistan sijalle n:o 38 maaliskuussa. Se on seuraaja vuoden 2003 päivinä ilmestyneelle “Swampsong”-opukselle.

Yhtye vei hiljattain päätökseen Kanadaan tähdätyn “For the Revolution” -kiertueensa. Sen tukena toimi kanadalainen Talamyus. Reissu oli ensimmäinen kiertue Suomen rajojen ulkopuolella. Kalmah kokee seikkailun olleen menestys. Neljä reissun viimeistä esiintymistä oli myyty loppuun ja jokainen bänditavarakin ostettu. Fanit olivat mahtavia. Kalmah haluaakin kiittää onnistuneen Kanadan-kiertueen johdosta promoottoriaan, keikkamanageria, bändikrääsän kaupustelijoita ja myös Talamyusin miehistöä. Videokuvaa kiertueelta Kalmah aikoo julkaista Internetissä lähiaikoina. Suomessa bändi esiintyy seuraavan aikataulun mukaan:

 • 19. kesäkuuta 2008: Nummirock Heavy Metal Festival (Kauhava)
 • 27. kesäkuuta 2008: Tuska Open Air Metal Festival (Helsinki)
 • 15. elokuuta 2008: Jalometalli Metal Music Festival (Oulu)

“For the Revolution” -albumin kappaleet:

 1. For the Revolution
 2. Dead Man’s Shadow
 3. Holy Symphony of War
 4. Wings of Blackening
 5. Ready for Salvation
 6. Towards the Sky
 7. Outremer
 8. Coward
 9. Like a Slave

Kalmah purkitti tuoreimman albuminsa Japanin-versiota varten erityisen cover-version Sepulturan klassikkobiisistä “Arise”. Orkesterin kitaristi Antti Kokko kommentoi hiljattain nettilehti MetalReview.com:in haastattelijalle, että kyseinen värssy päädyttiin soittamaan sen takia, että biisi on eräänlainen virstanpylväs metallimusiikin historiassa. Se oli luonnollinen valinta kitaristille itselleen, mutta myös bändin kitaristi-laulaja Pekka Kokolle. Pekka on Antin veli.

Kalmah on:

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.