Metallimusiikki.net

Khold: "Hundre År Gammal".

 • Julkaistiin tiistaina 20.05.2008.
 • Luettu 931 kertaa
 • Bändit:

Harmaasävyinen ja vanhahtava valokuva Khold-bändin uuden "Hundred År Gammal" -albumin kansitaiteesta. Kuvassa näkyy oikeassa laidassa irvokas ihmisolento, kalju ja kalpea, jonka vasemmalla puolen bändin logo ja sen alla albumin nimi."Hundre År Gammal"

Norjalainen cult-statuksen saanut black metallia soittava Khold on nostanut päänsä hiekasta pitkästä aikaa. Yhtye uutisoi aikaisemmin, nimittäin vuoden 2006 huhtikuussa, lopettaneensa bänditoiminnan ennalta määräämättömäksi ajaksi, joka on mitä ilmeisimmin nyt päättynyt, sillä orkesterilta ilmestyy pitkäsoitto Tabu Recordsin julkaisemana. Uuden albumin nimi on “Hundre År Gammal”, eli suomeksi “Sata Vuotta Vanha”, kesäkuun 9. päivä.

Metallimusiikki.net-sivustolla julkaistiin Kholdin uusin musiikkivideo edellisen vuoden puolella. Kyseessä on kolmisen minuuttia kestävä “Blod og blek“ -värssy.

Uuden albumin luomiseen liittyviä huhuja on leijunut Kholdin ympärillä jo edellisen vuoden elokuusta lähtien, mutta ennen tätä hetkeä uudesta studiosoitosta ei ole julkaistu minkäänlaisia tietoja. Bändin tuorein albumi on 10. marraskuuta 2005 julkaistu “Krek”. Levy laitettiin ihmisten ilmoille Tabu Recordingsin julkaisemana.

“Hundre År Gammal” -albumin kappaleet:

 1. Der Kulden Rår (suom. “Missä Kylmä Hallitsee”)
 2. Forrykt (suom. “Mielipuoli”)
 3. Hundre År Gammal (suom. “Sata Vuotta Vanha”)
 4. Mester Og Trell (suom. “Herra Ja Maaorja”)
 5. Troløs (suom. “Uskoton”)
 6. Rekviem (suom. “Sielunmessu”)
 7. Sann Ditt Svik (suom. “Näe Petoksesi”)
 8. Villfaren (suom. “Satunnainen”)
 9. Bønn (suom. “Rukous”)
 10. Kor (suom. “Kuoro”)
 11. Straff (suom. “Rangaistus”)

Khold on:

 • Gard (laulu ja kitara)
 • Rinn (kitara)
 • Grimd (basso)
 • Sarke (rummut)
 • Hildr (laulu)

Vuonna 2000 perustettua Kholdia on hehkutettu yhdeksi omaperäisimmistä metallibändeistä extreme metallin genressä. Yhtye perustettiin kuolleena kuopatun Tulus-bändin tilalle. Khold on uransa aikana keikkaillut mm. Satyriconin ja Behemothin kanssa. Bändi laitettiin jäihin vuonna 2006, koska yhtyeen jäsenet halusivat harkita seuraavaa manööveriään huolella. Gard (laulaja-kitaristi) ja Sarke päättivät jatkaa Tuluksen kanssa toimimista projektiluontoisesti. Rinn soittaa näinä päivinä myös Sensa Animan joukoissa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.