Metallimusiikki.net

Koronavirus saa bändejä perumaan ja lykkäämään kiertueitaan

Muun muassa Evanescence, Within Temptation ja Lamb of God ovat peruneet Euroopan-kiertueensa koronaviruksen aiheuttamien logististen ongelmien ja terveyshuolien vuoksi. Myös Sepultura on lykännyt Pohjois-Amerikkaan tähdättyä kevätkiertuetta, kuten tekivät myös suomalainen melodeathin tekijä Insomnium ja Omnium Gatherum. Amerikan-kiertueensa perui myös Alice Cooper: Cooperin kiertue maalis-huhtikuulta pyritään hoitamaan pois päiväjärjestyksestä vasta syksyllä 2020. Myös Black Label Society, joka oli kiertueella Obituaryn ja Lord Dying -ryhmän kanssa, sekä Sebastian Bach, päättivät kaikki perua Pohjois-Amerikkaan kirjatut keikkansa.

Pandemiapaniikkiin oman viestinsä ujutti Queen-yhtyeen harmaahapsinen kitaristi Brian May, joka kirjoitti maanantaina Instagramissa varoituksen. Mies varoittaa lukijoitaan kuinka koronavirukseen liittyy paljon valheellista tietoa, kuten ettei virus oli uhka tai ettei sitä edes ole olemassa. Britti toivoo maansa hallituksen ryhtyvän konkreettisiin toimiin viimeistään nyt, sillä merkittäviä toimia ei ole tehty viimeisten kolmen viikon aikana. May kehottaa ihmisiä eristäytymään ja vähentämään kontakteja muihin ihmisiin. Mitä useampia kontakteja on muihin, sitä todennäköisempää on saada virustartunta. Kiinasta peräisin olevaan virukseen ei ole vielä lääkettä. Eritoten vanhukset, joilla on sydän-, keuhko- tai immunologisia vaivoja, ovat vaarassa menehtyä mikäli he saavat koronavirustartunnan. Tähän riskiryhmään ikänsä puolesta kuuluu muun muassa Aerosmith-yhtye, jonka kokoonpano muodostuu 60-70-vuotiaista miehistä. He kehottavat sosiaalisen median välityksellä ihmisiä pysymään sisätiloissa estääkseen taudin leviämisen. Suomessa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on varmistanut 319 tartuntaa. Niistä valtaosa on tavattu Uudenmaan alueelta.

Yksi tapa saada aika kulumaan sisätiloissa on testata rock-ryhmä Queenin nimeä ja hittibiisiä We Are The Champions kantava slottipeli. Sen tekijä on Bell Fruit Gaming. Vastaavia brändättyjä pelejä on tehty myös Gunnareille eli Guns N’ Rosesille, ja Ozzy Osbournelle. Sellaisten pelien ja pelipaikkojen esittelyitä ja erilaisia ajankohtaisia tarjouksia listaavat useat hakemistot.

Myös edellä mainittu Guns N' Roses -seitsikko on päättänyt siirtää marras- ja joulukuulle niitä keikkoja, joita oli tarkoitus tehdä maalis- ja huhtikuussa Etelä-Amerikan alueella. Bändi on ollut Not In This Lifetime -kiertueella viimeisten neljän vuoden ajan. Kiertueen nimi kantaa huhtikuussa 2016 julkaistun albumin nimeä.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.