Metallimusiikki.net

Kvelertak voitti Spellemannissa metallikategorian

  • Julkaistiin maanantaina 20.01.2014.
  • Luettu 5241 kertaa
  • Bändit:

Norjalainen metalliryhmä Kvelertak, jonka riveissä seisoo peräti kolme kitaristia, julkaisi maaliskuussa 2013 viimeisimmän studioalbuminsa. Kakkosalbumi ”Meir” julkaistiin seuraajaksi sitä kolme vuotta aikaisemmin ilmestyneelle ”Kvelertak”-debyyttilätylle. Yhtyeen viimeisin pitkäsoitto palkittiin Norjan Spellemann-tapahtumassa. Kyseessä on yhtyeen kotimaan tunnetuin ja suurin musiikkigaala. Se järjestettiin viime viikonloppuna Norjan Stavangerissa. Tapahtuma televisioitiin ja lähetettiin suorana NRK1-kanavan välityksellä. Mustan metallin kotimaassa Spellemann muisti tarjota metallimusiikin faneille erityisen Metal_-kategorian. Siinä kilpaili Kvelertakin lisäksi sellaisia nimiä kuin _Satyricon, Shining ja Obliteration. Shining tässä yhteydessä ei tarkoita ruotsalaista bläkkisryhmää vaan norjalaista yhtyettä.

Kvelertak palkittiin Metal-kategoriassa parhaaksi yhtyeeksi ”Meir”-albuminsa vuoksi. Se voitti Satyriconin samannimisen, siis ”Satyricon”-nimisen, albumin, kuten ymös Shiningin levyn ”One One One” ja Obliterationin pitkäsoiton ”Black Death Horizon”. Voittajaksi valittu albumi sai huomattavasti suosiota Norjassa jo ilmestyttyään, kun albumi kipusi ilmestymisensä jälkeen maan virallisen albumilistan kärkisijalle. Sen tuotti Convergen Kurt Ballou ja kansitaiteen sitä varten loihti John Dyer Baizley.

Yhtyeen vokalisti Erlend Hjelvikin mukaan albumin nauhoittaminen sujui paljon miellyttävämmin kuin viime kerralla ja siitä oli osin kiittäminen kasvanutta itseluottamusta ja kokemusta, jota heille oli ryhmänä kertynyt debyyttialbuminsa jälkeisenä aikana. Albumi nauhoitettiin Yhdysvalloissa. Äänitteelle päätyi lopulta 11 biisiä, joista soittoaikaa kertyy noin 49 minuuttia. Albumin soittolistalla kuultava kappale ”Bruane Brenn” valittiin singlebiisiksi.

Spellemann-gaalassa on jaettu metallimusiikin genreen kuuluville yhtyeille palkintoja vuodesta 2001 lähtien. Vuonna 2001 voitti Dimmu Borgir menestysalbumillaan ”Puritanical Euphoric Misanthropia”. Suomen Spellemannin vastine on Emma-gaala, jossa on vuodesta 2002 alkaen palkittu hard rockin ja metallimusiikin tekijöitä. Kyseisen listan vakionimiin aikaisempien vuosien nimitysten perusteella kuuluvat Nightwish ja Children of Bodom.

Kvelertak on:

  • Erlend Hjelvik (laulu)
  • Vidar Landa (kitara ja piano)
  • Bjarte Lund Rolland (kitara)
  • Maciek Ofstad (kitara ja laulu)
  • Marvin Nygaard (basso)
  • Kjetil Gjermundrød (rummut)

Kaupallinen tiedote

Erikoisuutena eräillä nettisivustoilla on järjestetty toinen toistaan erikoisemmista aiheista vedonlyöntejä ja spekulaatiota siitä, kuka tulee voittamaan ja kuka jäämään vähemmän kirkkaille sijoituksille. Myös Spellemannin voittajista on tehty useana vuonna arvioita ja pyritty ennustamaan tulevaa aivan kuten pörssikurssien liikkeitä. Mikäli tällainen harrastustoiminta kiinnostaa, pelaa muita vastaan esimerkiksi sivustoilla suomennetticasino.com.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.