Metallimusiikki.net

Lacuna Coil luo ensimmäisen DVD:nsä.

Kuusihenkisen Lacuna Coil -bändin jäsenet seisovat sikin sokin ulkoilmassa pukeutuneina mustiin vaatteisiin. Etualalla seisoo ja käsiään ojentelee mustahiuksinen Cristina Scabbia, jolla mustaa meikkiä silmien ympärillä ja punaiset huulet.Keskimmäisenä C. Scabbia

Vuodesta 1996 toiminut goottimetallibändi Lacuna Coil lirkutteli ilmoille ilosanoman, nimittäin bändin tarkat toimintasuunnitelmat liittyen sen uran ensimmäiseen DVD-projektiin. Bändihän työstää samanaikaisesti myös uutta studioalbumia, josta syntyy seuraaja kaksi vuotta sitten ilmestyneelle “Karmacode”-kiekolle, mutta siinä sivussa aiotaan rakentaa DVD julkaistavaksi myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Levy sisältää bändin mukaan eräänlaisen kokonaiskuvan kaikesta siitä mikä liittyy “Karmacode”-albumin aikakauteen. Levy sisältää promootiokäyttöön tarkoitettuja videoita, festivaalikeikoilta tallennettua videokuvaa, behind-the-scenes -kuvaa ja kotivideoitakin, mutta näiden lisäksi yhtye lupailee tarjoavansa faneilleen myös muutamia tarkemmin erittelemättömiä yllätyksiä.

Lacuna Coil työstää tällä hetkellä kovasti odotettu studiosoittoaan, mutta tulee tekemään kesäkuussa Australian alueella konsertteja pääesiintyjänä, joiden ajaksi albumin luomistyö laitetaan tilapäisesti jäihin.

Bändin vokalisti Cristina Scabbia kävi paljastamassa hiljattain, että hän tulee osallistumaan suomalaisen sellistiyhtye Apocalyptican keikalla laulamiseen. Italialaisnainen esiintyy Apocalyptican kanssa 15. kesäkuuta Iso-Britanniassa, jossa vietetään Leicestershiressa Download-festivaalia. Nainen laulaa konsertissa eeppisen balladikappaleen “S.O.S. (Anything But Love)”, joka sisältyy Apocalyptican uusimmalle “Worlds Collide“ -albumille. Kyseinen biisi julkaistiin aikaisemmin tämän vuoden päivinä myös singlenä ja siitä tehtiin lisäksi tummasävyinen musiikkivideo. Musiikkivideon voi katsoa Metallimusiikki.net-sivuston videokatalogista. Kappaletta “S.O.S. (Anything But Love)” on soitettu “Stone’s War” -elokuvan soundtrackissa. Elokuva on sci-fi -seikkailu, joka perustuu suomalaisten sotilaiden 2. Maailmansodan aikana käymiin taisteluihin.

Cristina Scabbian ja Apocalyptican yhteistyö Download-festivaalissa on historiallinen asia, sillä Scabbia ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt keikkaa em. suomalaisyhtyeen kanssa elävän yleisön edessä. Se on samalla ensimmäinen live-esiintyminen Cristinalle, jonka hän soittaa Brittein saarilla ilman italialaisen Lacuna Coilin joukkoja. Nainen on jännittynyt, mutta todennut olevansa erittäin iloinen — Scabbia on luonnehtinut Apocalyptican miehistöä ystävikseen ja hehkuttanut odottavansa kyseistä tapahtumaa lähes kuin Kuuta nousevaa. Tummahiuksinen Cristina Scabbia on mieltynyt britteihin ja etenkin sikäläisiin keikkayleisöihin.

Lacuna Coilin Cristina Scabbian ja Apocalyptican harjoittama yhteistyö jatkuu myös 16. kesäkuuta, jolloin he esiintyvät Metal Hammer Golden Awards -musiikkikilpailussa Indigo O2:n lavalla. Edellisen kerran LC:n keulahahmo konsertoi Metal Hammer Awardsissa hän voitti yhden pystin, toisen kerran esiintyessään hän oli sairaana ja nyt tämän vuoden kolmas kokemus tullee olemaan erittäin mahtava juuri Apocalyptican takia. Vokalisti kertoo tulevansa laulamaan myös Metal Hammer Awardsissa kappaleen “S.O.S. (Anything But Love)”.

Lacuna Coil on:

  • Cristina Scabbia (laulu)
  • Andrea Ferro (laulu)
  • Marco Coti Zelati (basso)
  • Cristiano Migliore (kitarat)
  • Marco ’Maus’ Biazzi (kitara)
  • Cristiano ’CriZ’ Mozzati (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.