Metallimusiikki.net

Leaves' Eyes: "Meredead".

  • Julkaistiin sunnuntaina 16.01.2011.
  • Luettu 1144 kertaa
  • Bändit:

Leaves' Eyesin "Meredead"-albumin etukansi on sinertävä ja siinä näkyy piirrettynä mustahiuksinen nainen, joka kohoaa meren tyrskyistä. Kuvan yläosassa kaunokirjoituksella Leaves' Eyesin logo.Julkaistaan 22.4.2011

Saksalais–norjalainen Leaves‘ Eyes julkaisee huhtikuussa 2011 uuden “Meredead”-albuminsa. Eilen julkaisemassaan tiedotteessa metallibändi tiedottaa albumia miksattavan juuri Alexander Krullin voimin Mastersound Studion tiloissa. Ohessa näkyvän kansitaiteen toteutti Setefan Heilemann. Lopputuote tullaan julkaisemaan nimellä “Meredead” 22. päivä huhtikuuta Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Muiden maiden julkaisupäiviä ei ole vielä varmistettu, mutta bändi pyrkii nimeämään ne mahdollisimman pikaisesti. Yhtyeen keulahahmon, laulaja Liv Kristine Espenæs Krullin, mukaan tästä neljännestä Leaves‘ Eyes -albumista haluttiin tehdä edeltäjiään omaleimaisempi ja samalla tuoda vahvemmin esiin bändin kehittämää musiikillista konseptia. Albumi on sanoitettu vanhaksi englanniksi. Osa biiseistä on laulettu norjaksi.

Biisien sanoituksissa käsitellään viikinkiajan kirjallisuutta ja tarinoita Irlannin saarista, joista osa on tositarinoita ja osa fantasiaa. Lauluissa luritellaan myös seikkailemaan lähtevistä miehistä, mereen vajoamisesta, pahoista noidista, kolmipäivistä trolleista ja verenhimoisista olennoista. “Meredead” valittiin albumin nimeksi soittolistalla olevan samannimisen kappaleen johdosta. Bändin keulahahmo loi sanan tarkoittamaan merellä tai meressä kuollutta.

Yhtyeen toistaiseksi uusin albumi on toukokuussa 2010 erikoispainoksena julkaistu “Njord”. Faneille tarkoitettu spesiaaliversio sisältää kolme aikaisemmin julkaisematonta biisiä, sekä akustisen tulkinnan viisusta “Irish Rain”. Levyllä kuullaan vierailevana muusikkona Liv Kristinen siskoa, Carmen Elise Espenaesia, joka toimii myöskin metallimusiikin rintamalla Midnattsol-nimisessä bändissä.

Bändi ei käytä uudella albumilla enää basistiaan Alla Fedynitchiä, joka erosi bändistä viime vuoden puolella. Lokakuussa yhtye käytti live-esiintymisessä Abortedin ja Dr. Doomin riveissä toimivaa alankomaalaista muusikkoa, J.B.:tä, keikkabasistinaan. Yhtye ei ole vielä nimennyt uutta vakituista basistia.

Leaves‘ Eyes on:

  • Liv Kristine Espenæs Krull (laulu)
  • Alexander Krull (laulu)
  • Thorsten Bauer (kitarat)
  • Sander van der Meer (kitarat)
  • Roland Navratil (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.