Metallimusiikki.net

Leveragen basisti vaihtui.

  • Julkaistiin tiistaina 01.12.2009.
  • Luettu 1116 kertaa
  • Bändit:

Minna Annolan valokuvassa Leveragen jäsenet mustalla huopakatolla tummanruskeaa taustaa vasten. Kvuassa kuusi mustiin pukeutunutta miestä, joista kolme istuu ja pötköttää katolla, muut kolme seisovat. Oikeassa etummaisena olevalla miehellä peililinssiset Kuva: Minna Annola

Suomalainen Leverage ilmoittaa uudeksi basistikseen vaihdetun keikkajäsenenä koko kuluvan vuoden ajan nähdyn Sami Norrbackan. Hän korvasi ryhmästä henkilökohtaisten syiden vuoksi eronneen Pekka Lampisen. Julkaisemassaan tiedotteessa metallimiehet kommentoivat Lampisen olevan mahtava muusikko, jota nyt kiitetään ja jolle toivotetaan parhainat jatkoa elämässä. Norrbacka on ollut Leveragen live-esiintymisissä basistina jo vuoden päivät. Nyt hänet vakinaistettiin.

Bändi esiintyi edellisen kerran yleisön edessä viime viikon lauantaina Kokkolan The Rock Pubin tiloissa. Seuraava Leverage-kinkeri murahtaa käyntiin 17. joulukuuta Turun Klubissa ja sen jälkeen bändi nähdään seuraavana päivänä salolaisen Rockin‘ Hoodin lavalla.

Pekka Lampinen kommentoi Leveragen nettisivujen kautta eronneensa yhtyeestä vedoten henkilökohtaisiin syihin, joita hän ei ole ainakaan toistaiseksi lähtenyt julkisesti kommentoimaan. Hän haluaa nyt Leveragesta eroamisella ottaa bänditoimintaa kohtaan etäisyyttä, mutta ei tule täysin kääntämään selkäänsä musiikin soittamiselle. Basisti kiittää bändiä ja erityisesti uskollisia fanejaan, jotka ovat vuosi toisensa perään tulleet Leveragen keikoille ja tukeneet näin yhtyettä.

Sami Norrbacka kommentoi olevan kunnia päästä uudeksi vakituiseksi basistiksi tähän bändiin. Koska hän on tuntenut ryhmän jäsenet jo pitkään, kotiutuminen bändiin on sujunut sulavasti.

Melodista metallimusiikkia soittava Leverage julkaisi vain viikkoja sitten uusimman studioalbuminsa levyn “Circus Colossus” muodossa. Albumi julkaistiin Euroopassa Universal Musicin ja Spinefarm Recordsin yhteisoperaationa 4.11. Japanissa levy ryntäsi levykauppaan jo 26.10. levy-yhtiö Marqueen/Avalonin toimesta. Yhtyeen uusi albumi debytoi Suomen virallisella levylistalla sijoittumalla oitis ilmestymisensä jälkeen sen 27. sijalle.

Leverage on:

  • Pekka Heino (laulu)
  • Tuomas Heikkinen (kitara)
  • Torsti Spoof (kitara)
  • Sami Norrbacka (basso)
  • Marko Niskala (kosketinsoittimet)
  • Valtteri Revonkorpi (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.