Metallimusiikki.net

Lost Horizon aloittaa äänittämisen.

 • Julkaistiin sunnuntaina 06.01.2008.
 • Luettu 716 kertaa
 • Bändit:

Lost Horizon -bändin banneri mustaa taustaa vasten. Keskellä kuvaa keltaisena ja kultaisena hohtava logo, jossa isoin kirjaimin bändin nimi. Keskimmäinen 'o'–kirjain hohkaa vaaleata valoa kuin timantti.Proge/power metallia

Saksalainen Lost Horizon tiedottaa lähes viisi vuotta ehtineen vierähtää sitten “A Flame To The Ground Beneath” -albumin ilmestymisestä. Turbulenssi, jota yhtye on joutunut kokemaan kiekon menestyksen johdosta, on vähentynyt. Yhtyeeseen jäljelle jääneet jäsenet kertovat nyt ymmärtävänsä vuosia kestäneen tauon olleen tarpeellinen voidakseen kerätä energiaa, voimaa, motivaatiota ja inspiraatiota uusien albumien julkaisemista varten. Viimeksi mainittuja lähteitä on ammennettu ja uutta albumia ryhdytty luomaan. Lost Horizon kertoo, ettei se aio tyytyä toistamaan vanhaa kaavaa, vaan tulee tekemään seuraavan opuksen aivan uudella tavalla.

Bändiin etsitään tälläkin hetkellä uutta laulajaa, mutta se ei ole estänyt uuden albumin äänitystöiden aloittamista. Kiekon taltioimiseen ryhdytään kuluvan kuukauden alussa. Kaikki levylle sullottavat instrumentit nauhoitetaan ilman vokalistin apua — sama koskee todennäköisesti myös materiaalin miksausvaihetta. Bändi tyynnyttelee fanejaan kertomalla, ettei tällainen laulajatta työskenteleminen studiossa varmastikaan tee “lopputuotteesta” huonoa. Samaa metodiahan yhtye päätyi käyttämään jossain määrin myös “Awakening The World” -albumin kohdalla, jolloin Daniel Heiman kävi laulamassa vasta miksausvaiheen jälkeen. Kiekko miksattiin Studio Fredmanissa.

Lost Horizonin perustaneet miehet, eli basisti Martin Furängen, rumpali Christian Nyquist sekä kitaristi Wojtek Lisicki, tulevat yhdessä syntikkataituri Attila Publikin kanssa luomaan seuraavan albumin kovan ytimen. Tämä kaava tullee toistumaan myös seuraavillakin albumeilla, sillä bändi ei halua rikkoa hyväksi havaittua luomisprosessia. LH kokee liian monen kokin tekevän sopasta turhan konfliktirikasta.

Ryhmä on päättänyt, ettei se aio lähestyä mitään levy-yhtiötä, vaikka levytyssopimusta tarjottaisiinkin, voidakseen vain joutui riistetyksi kosmisessa mittakaavassa. Bändi tulee hoitamaan itse omatoimisesti kaikki studiotyöskentelyyn liittyvät yksityiskohdat, sekä graafiset detaljit samaan malliin. Bändi ei äänitä kaikkea albumille laitettavaa musiikkimateriaalia samaan hengenvetoon, sillä miehet aikovat tehdä kiekon valmiiksi biisi kerrallaan. Mikäli sopiva vokalisti löytyy pian, aikoo bändi mahdollisesti julkaista biisit yksittäisinä myytävinä pakkauksina ostettavaksi esimerkiksi Internetin kautta. Kaikki pitkäsoiton kappaleet päätyvät lopulta Lost Horizonin virallisille nettisivuille.

Yhtyeen noudattaman periaatteen mukaan bändi haluaa luoda suoran kanavan LH:n ja sen fanien välille, jota kautta musiikkia ja kansitaidetta yms. jaetaan suoraan ryhmän nettisivuilla. Tällä halutaan varmistaa se, että bändin jäsenet voivat tulla taloudellisestikin toimeen ilman että se joutuisi myymään miljoonia kappaleita albumistaan.

Lost Horizon kertoo lopuksi julkaisemassaan uutisessa sen faneilla olevan nyt oiva mahdollisuus palata musiikin juurille kuuntelijoina ja muusikkoina. Yhtyeen ystävät voivat promota rakastamaansa musiikkia ja tehdä sitä kautta muusikkoina olemisesta sellaisen taidemuodon kuin se joskus oli.

Bändin tuorein albumi on vuonna 2003 kesäkuussa julkaistu “A Flame to the Ground Beneath”, joka tarjoaa musiikkimateriaalia jopa 52 minuuttia yhteensä yhdeksästä biisistään. Kiekko julkaistiin Music For Nationsin kautta. Se on seuraaja vuonna 2001 ilmestyneelle esikoisalbumille, nimeltään “Awakening the World”.

“A Flame to the Ground Beneath” -albumin kappaleet:

 1. Transdimensional Revelation
 2. Pure
 3. Lost In The Depths Of Me
 4. Again Will The Fire Burn
 5. The Song Of Earth
 6. Cry Of A Restless Soul
 7. Think Not Forever
 8. Highlander (The One)
 9. Deliverance

Lost Horizon on:

 • Wojtek Lisicki (kitarat)
 • Martin Furängen (basso)
 • Christian Nyquist (rummut)
 • Attila Publik (kosketinsoittimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.