Metallimusiikki.net

Kuvassa Machinae Supremacy. Kuvan otti Tomas Nilsén.Kuvassa Machinae Supremacy. Kuvan otti Tomas Nilsén.

Machinae Supremacy Lutakossa 4.12.2010!

Lutakossa kuumeni kun lauantai-iltana lavalle astui kolme melodista metallibändiä, joista odotetuin lienee ollut ruotsalainen omien sanojensa mukaan sid metallia takova Machinae Supremacy . Vanhan kunnon Commodore 64 -konsolin sid-äänipiiriä käyttävä hevibändi pääsi aloittelemaan kun kello läheni puolta yötä.

Machinae Supremacya ennen soitteli kuitenkin suomalaiset Random Eyes, ja Kill the Romance. Kansakunnalle tuntemattomampi kevyen sukkahousumaisen melodisen metallin suunnannäyttäjä Random Eyes heitti hienon setin Suomen X Factorissakin pyörähtäneen solisti Christian Palinin johdolla. Yhtye esitteli myös Olli Tantun tilalle tulleen uuden kitaristin, jonka nimeä ei kuitenkaan tullut tarpeeksi selkeästi tietoon.

Toinen lavanlämmittäjä, melodeathia soittava Kill the Romance, oli myös positiivinen yllätys siinä mielessä, että varmasti hyvin harva tuli kyseistä bändiä katsomaan ensisijaisesti.

Sali täyttyi mukavasti Machinae Supremacyn aloittamiseen mennessä. Porukka pakkautui tiiviisti eturiveille jammailemaan. Koska uuden uutukainen, marraskuun 3. päivä julkaistu kokopitkä albumi “A View From the End of the World”, oli saanut suurta suosiota, oli enemmän kuin sopivaa aloittaa levyn nimikkobiisillä. Ja sehän päräyttikin konsertin varsin mukavasti käyntiin.

Seuraavaksi saatiin kuulla lisää uutta levyä. Oli kuin olisi levyä kuunnellut, nimittäin vuorossa oli toinen kappale uudelta levyltä, nimeltään “Force Feedback”. Sitten siirryttiin hetkeksi “Overworld”-albumiin muutaman kappaleen osalta, sivuttiin “Redeemer”-levyä kappaleella “I Know the Reaper”. Siitä siirryttiin takaisin uusimpaan levyyn. Keikan loppumainingit palloilivat näiden kolmen uusimman lätyn välillä.

Kappalevalinnat olivat mainioita, sillä varmasti suurin osa toivoi uusia kappaleita. Keikka loppui kuin seinään, mutta ei tarvinnut kauaa hätäillä kun bändi palasi jo soittamaan encorea. Encorekappaleiden myötä pitkäaikaisemmat fanit saivat kuulla vähän vanhempaakin materiaalia: “Deus Ex Machinae” -albumilta biisin “Player One”. Tämän jälkeen “Overworld”-levyn “Gimme More” -kappaleen aikana porukka innostui hyppimään, mikä aiheutti hieman hikisadetta.

Loputkin porukasta syttyi viimeistään viimeiseksi valitun “Through The Looking Glass” -biisin aikana, joka on ainakin allekirjoittaneen mielestä bändin paras, kulumattomin ja ajattomin kappale.

Perjantain Helsingin Nosturin keikalla laulajalla petti ääni, ja iPod jolta taustat soitettiin, hajosi. Äänimiesten täytyi myös välissä ehostaa kitaroita. Lauantaina kuitenkin akustiikka ja laulajan ääni toimi hyvin koko keikan läpi ilman minkäänlaisia ongelmia. Laulaja Robert “Gazz” Stjärnström sanoi moneen otteeseen diggailevan Jyväskylää sen hyvän menon ja uskollisen fanijoukon vuoksi. Stjärnström lupasi myös keikan jälkeen tavata fanit henkilökohtaisesti aulassa. Mies toteuttikin lupauksensa.

Mahtava keikka kaikin puolin niin musiikin kuin fiiliksenkin puolesta. Näin Machinae Supremacyn ensimmäisen kerran, eikä minulle ollut sen varalle suurempia odotuksia. Toisaalta olisi ollut mielenkiintoista jos pelimusiikit eli sid-tiluttelut olisi soitettu jotenkin suoraan äänipiiriltä, mutta ilmeisesti niitä on vaikea toteuttaa live-olosuhteissa.

Machinae Supremacyn settilista:

 1. A View From the End of the World
 2. Force Feedback
 3. Overworld
 4. Dark City
 5. Truth of Tomorrow
 6. I Know The Reaper
 7. Nova Prospect
 8. Rocket Dragon
 9. Remnant (March Of The Undead IV)
 10. Indiscriminate Murder is Counter-Productive
 11. Rogue World Asylum
 12. The Greatest Show on Earth
 13. Need for Steve
 14. Encore:
  1. Player One
  2. Gimme More (sid)
  3. Through The Looking Glass

Machinae Supremacy on:

 • Robert “Gaz” Stjärnström (laulu)
 • Jonas “Gibli” Rörling (kitarA)
 • Andreas “Gordon” Gerdin (kitara)
 • Johan “Dezo” Hedlund (basso)
 • Niklas “Nicky” Karvonen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Roni Laukkarinen julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.