Metallimusiikki.net

Club Mega Therion -heviklubi Helsinkiin.

Laulaja Kvohst perusti Helsingissä sijaitsevan Music Bar Fridayn tiloihin säännöllisesti järjestettävän heviklubin, nimeltään Club Mega Therion, jonka ensimmäinen illanvietto koetaan torstaina 10. joulukuuta kello 20 alkaen. Illanvieton aikana Mathew McNerney, DJ Kvohst, joka toimii Codessa sekä Dødheimsgardissa, soittaa levymusiikkia heavy metallin, thrash metallin sekä rockin saralta. Muusikko uutisoi luomastaan heviklubista kertomalla nimen Club Mega Therion juontuvan osittain kreikan kielestä ja Celtic Frostin albumista. DJ Kvohst aikoo järjestää näitä musiikki-iltamia joka viikko torstaisin Helsingissä Makkaratalon lähellä sijaitsevan Fridayn tiloissa. Klubi avautuu virallisesti vasta tammikuussa, mutta ensi viikolla järjestetään varaslähtö joulun kunniaksi.

DJ Kvohst, eli black metallia soittavan Dødheimsgardin ja Coden laulaja, kehottaa musiikin ystäviä tarkistamaan Club Mega Therionin annin ja eritityisesti kertomaan hänelle mitä bändejä halutaan kirjattavan esiintyjiksi ensi vuoden puolella. Hän itse tulee soittamaan psykedeelistä levymusiikkia 1960–1980-luvulta, hevimetallia, thrash metallia ja rock’n‘rollia. Modernia metallimättöä ei kuulemma ole tarjolla, eikä myöskään Coden omaa musiikkia. DJ Kvohst aikoo esittää yleisölle satunnaisesti myös kulttielokuvia.

Säännöllisen toiminnan tammikuussa aloittava Club Mega Therion aikoo paljastaa lähiviikkoina live-esiintyjiensä ohjelmiston, sekä organisoida myös musiikkiaiheisia tietovisoja ja vinyylilevyjen kirpputorin Friday-pubin tiloissa. Laulaja itse kiikuttaa tiloihin Kanadasta Morbid Tales -lehden kopioita ja Norjasta Prostata-läpyskän painoksia. Myös jonkin verran Coden tuoreinta albumia tuodaan myytäväksi.

Pub Friday sijaitsee osoitteessa Keskuskatu 6. Se on normaalisti torstaisin avoinna kello 15:00–01:00 välisenä aikana ja ikäraja on 18 vuotta. Katutasossa sijaitsevan Fridayn asiakaskapasiteetti on yli 100:lle henkilölle.

Coden uusin albumi on toukokuussa 2009 Tabu Recordingsin kautta julkaistu “Resplendent Grotesque“. Se on yhtyeen levytysuralla järjestyksessä toinen pitkäsoitto, seuraaja vuonna 2005 suomalaisen Spikefarmin kautta julkaistulle “Nouveau Gloaming” -debyyttialbumille. Metallibändin musiikkiin voi tutustua sen MySpace-sivuilla.

Code on:

  • Kvohst (laulu)
  • Aort (kitara)
  • Andras (kitara)
  • Vicotnik (basso)
  • Alsvid (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.