Metallimusiikki.net

Microgamingilta ilmestyi The Smashing Pumpkinsia liippaava selainpeli

Kesäkuun puolessa välissä ilmestyi Microgamingin selainpelien valikoimaan uusi punk rock -vaikutteinen kolikkopeli, The Smashing Biscuit. Sen kehittänyt pelifirma PearlFiction Studios rakensi slottipelin ympärille kolme rullaa ja 20 voittolinjaa. Niiden symboleina voidaan nähdä esimerkiksi Biscuitin veljekset Soggy, Crunchy ja Tiny. Microgaming on näiltä osin äkännyt sen potentiaalin, joka piilee nimenomaan suosittujen yhtyeiden, kuten Ozzyn ja Guns N’ Rosesin, ympärillä.

Amerikkalainen vaihtoehtorockin takoja The Smashing Pumpkins lienee jutellut pelikehittäjien kanssa, mutta tullut siihen tulokseen, ettei se halua suoranaisesti lainata omaa bändinimeään Microgamingille — se lienee syynä sille miksi Microgamingin 13.6. lanseeraama videopeli sai nimekseen The Smashing Biscuit.

NetEnt ja Ozzy

Helmikuussa 2019 ”Pimeyden prinssiksi” nimitetty Ozzy Osbourne lainasi mainettaan, ja toki nimeään, NetEntille. Se on Microgamingin kilpailija selainpelien rintamalla. NetEnt sai Osbournen nimen ja naamataulunkin käytettäväkseen uuteen videoslottiinsa. Osbournen perhe on osannut niittää mainetta ja mammonaa erilaisten ”degeneroituneiden” kohuprojektien kautta — niistä ehkä tunnetuin on reality-sarja The Osbournes. NetEnt teki joitain vuosia sitten myös Guns N’ Roses -yhtyeen logoa ja muita visuaaleja hyödyntävän slottipelin. Muita NetEntin — Net Entertainmentin — viime aikoina julkaisemia rock’n’roll-teemaisia pelejä ovat Sabaton, sekä Jimi Hendrix ja Motörhead. Ruotsalaisfirman valikoimassa on yli 100 erilaista selainpeliä.

Microgamingin taustoja

Pelitalo Microgaming on julkaissut selainpohjaista ajanvietettä, pääasiassa kolikkopelejä, loppuvuodesta 2012 lähtien. Sen julkaisukatalogin alkupäässä on sellaisia nimikkeitä kuin Battlestar Galactica, Avalon ja Thunderstruck, mutta viime aikoina Microgaming — joka muuten suosittelee pelejään pelattavaksi Chrome-selaimella — on poiminut vaikutteita eri bändeistä, kuten kasariluvun diskoyhtye Village Peoplesta, ja kuten mainittua, kesäkuussa 2019 enemmän tai vähemmän epävirallisesti punk rock -yhtye The Smashing Pumpkinista.

The Smashing Pumpkins

Vuonna 1988 bändi perustettiin laulaja-kitaristi Billy Corganin toimesta. Corgan jatkaa bändin keulahahmona tänäkin päivänä. Hän oli aikaisemmin tehnyt musiikkia goottirokkia soittavassa Marked-nimisessä yhtyeessä. The Smashing Pumpkins aloitti uransa ilman The-sanaa, ja musiikkiinsa se jatkoi goottivaikutteiden ammentamista; esimerkiksi The Curelta sekä New Orderilta. Bändi hajosi loppuvuodesta 2000. Viittä vuotta myöhemmin se aktivoitui uudelleen.

Yhtyeen uusin levyjulkaisu on lähes 32 minuuttia sisältävä albumi, järjestyksessä jo kymmenes sellainen. Levyn nimi on ”Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun.” ja sen julkaisi pitkäaikainen metallimusiikin edustaja, levy-yhtiö Napalm Records. Napalm Recordsia hyödyntää myös esimerkiksi kotimainen power metal -yhtye Amberian Dawn.

Yhtyeen tämänhetkinen kokoonpano:

  • Billy Corgan (laulu, kitara, kosketinsoitin ja basso)
  • James Iha (kitara, basso ja taustalaulu)
  • Jeff Schroeder (kitarat ja kosketinsoittimet)
  • Jimmy Chamberlin (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.