Metallimusiikki.net

Mies myi Cradle Of Filth -bändipaidan — paikalle syöksyi 10 poliisia.

  • Julkaistiin perjantaina 09.11.2007.
  • Luettu 3241 kertaa
  • Bändit:

Cradle Of Filth -bändin jäsenet seisovat puulattialla, puuseinää vasten. Miehillä nahka-asusteita yllään.Kuvassa Cradle Of Filth

Nettilehti Scotsman.com uutisoi eilen, että skottilainen yrittäjä ei sittenkään joudu syytteeseen myytyään säädyttömän Cradle Of Filth -t–paidan. 45-vuotias myyjä, nimeltään Daniel Moore, oli myynyt mieshenkilölle bändipaidan, jossa lukee “Jesus is a cunt”. Paidan etupuolella on edellä mainitun tekstin lisäksi myös rivo valokuva nunnasta. Moore ei tiennyt myyvänsä paidan peiteoperaatiossa olevalle poliisivirkailijalle. Kun poliisi oli ostanut paidan, Mooren kauppaan ja hänen kimppuunsa syöksyi kymmenkunta poliisiviranomaista, sillä liikkeenpitäjän epäiltiin juuri syyllistyneen sellaisten rivojen esineiden myymiseen, jotka lietsovat ennakkoluuloja kristinuskoa vastaan.

Edinbourgissa myymäläänsä pitävä Moore on pysynyt kannassaan toteamalla useaan otteeseen, ettei hän ole tehnyt mitään luvatonta. Kruunu on päättänyt nyt, ettei Cradle Of Filth -paidan myyminen ollut laitonta. Syytteen nostaminen päätettiin hylätä.

Moore kertoo tilanneensa pahamaineisen t–paidan sen jälkeen kun eräs hänen teini-ikäisistä asiakkaistaan oli pyytänyt sen tilaamista. Kauppias oli sanojensa mukaan varoittanut ihmisiä jo etukäteen kyseisen paidan pitämisestä koituvista vaaroista.

Eilen torstaina mies kertoi liikkeessään antamassaan haastattelussa, että tämän tilanteen ei olisi missään nimessä pitänyt mennä tähän pisteeseen asti. Hän tiesi paidan olevan loppujen lopuksi “viaton” — koko oikeusprosessi ja poliisioperaatio oli silkkaa rahan haaskausta. T–paida on bänditavara ja hänen asiakkaansa päätti tialta sen. Hän kertoi sille teinipojalle, joka paitaa pyysi, ettei hänen kannattaisi käyttää sitä julkisesti. Moore väitti, että syyteharkinnan nostaminen COF-paidan vuoksi oli vailla päätä ja häntää, sillä hän ei ollut varastoinut sitä tai laittanut sitä näytille myymälässään.

Vuoden 2005 lokakuussa brittiläinen teinipoika, metallimusiikin ystävä, tuomittiin yhdyskuntapalveluun sen jälkeen kun hän oli käyttänyt “Jesus is cunt” -paitaa yllään. Tuohon aikaan 19-vuotias nuorukainen tuomittiin uuden “anti-viha” -lain pohjalta, joka kieltää ihmisiä käyttämästä sellaisia merkkejä tai symboleja, jotka loukkaavat uskontokuntia. Paidan pitämisestä tuomittu nuorimies joutui erään naisen kantelun kohteeksi sen jälkeen kun hänet oli bongattu COF-paita päällään julkisesti. Pidätetty nuorukainen pidätettiin sen jälkeen kun hän ei suostunut poliisin käskystä huolimatta peittämään paitaa tai ottamaan sitä pois yltään. Hänet tuomittiin rauhantuomarin toimesta suorittamaan 80 tuntia yhdyskuntapalvelua ja maksamaan 40 punnan korvaukset.

Samanlaisia kristittyjen osoittamia vainoamisia on esiintynyt Iso-Britanniassa aikaisemminkin. 35-vuotias englantilaismies pidätettiin vuoden 2004 Pyhäinpäivänä kun kaksi poliisia havaitsi miehen hallussa olevan “uskonnollisesti pahennusta aiheuttavaa materiaalia”. Hänet jätettiin tuomitsematta, mutta miehelle langetettiin 150 punnan lasku ja poliisilta käsky aikuistua. Miehen käyttämä bändipaita määrättiin tuomarin käskystä hävitettäväksi. Vuonna 1997 lontoolainen mieshenkilö tuomittiin 150 punnan sakkoihin vuonna 1839 asetetun lakipykälän johdosta, samasta syystä kuin edellisetkin. Myös entinen Cradle Of Filthin rumpali, huperrumpali Nicholas “Nick” Barker pidätettiin Doverissa käytettyään yllään “Jesus is a cunt” -paitaa. Häntä kohtaan syytteet pudotettiin.

Lue alkuperäinen juttu täältä.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.