Metallimusiikki.net

Minutian: "Repercussions".

 • Levyarvostelu julkaistiin keskiviikkona 04.01.2012.
 • Luettu 1603 kertaa
 • Bändit:

"Repercussions"-albumin etukannessa suuri synkkä ja tummansininen pilvi.Julkaistiin 20.5.2011

Minutian on helsinkiläinen bändi, joka soittaa rockia ja metallia progressiivisella otteella. Tämä on yhtyeen esikoisalbumi. Se julkaistiin toukokuussa 2011. Ennen tätä kiekkoa Minutian lohkaisi nettisivuillaan osoitteessa www.minutian.com digitaalisesti "In Circles" -singlen. Albumin teko oli kestänyt peräti vuoden, ja sitä äänitettiin monissa eri paikoissa. Kuunnellaanpa, onko kova työ tuottanut tulosta.

Minutian edustaa jälleen metallin progressiivisempaa osastoa, jota aina välillä kuulee. Jo levyn aloittavassa "Hole"-biisissä tunnelmoidaan, ja taituroidaan, erilaisten tahtilajien uumenissa. Laulaja on erittäin voimakasääninen. Soittajat ovat taitavia, mutta jotenkin biisi hajoaa monipuolisuuteensa.

"In Circles" -biisissä onkin sitten kunnolla perkussioita ja hiukan rankemmat kitaraotteet. Kuitenkin tähänkin pätee sama toteamus, kuin edelliseen.

"Cold & Tight" lyökin sitten rankemman vaihteen silmään, ja erottuu levyllä edukseen, vaikka tässäkin kaasua höllätään välillä turhaan. Välillä olisi mukavaa kuulla biiseissä todellisia forteja ja infernaalisia irtiottoja. Laulaja osoittaa taas pätevyytensä.

"Undone" myös vakuuttaa tyylillään. Edustaa myöskin levyn kärkipäätä. Hyvin tehty melodinen, mutta raskas kertosäe!

"Isolation" taituroi vaikeissa tahtilajeissa. Onhan siinä tietty jännityksensä, mutta biisi ei oikein nouse lentoon.

Mitenpä tämän levyn sitten voi kiteyttää? Soitannollisesti "Repercussion" on täyttä tavaraa, ainakin progemman menon ystäville. Yhtye on julkaissut MySpace-sivuilleen näytteitä uudestakin tuotannostaan. Jotenkin parissa biisissä välähtävää menoa ja meininkiä pitäisi olla enemmän. Nyt musiikki jää kokonaisuutena hippasen verran lähtökuoppiinsa. Mielestäni biisien monimutkaisuus ei saa olla itsetarkoitus, ellei sitten halua tehdä levyjä vain itselleen.

"Repercussions"-albumin kappaleet:

 1. Hole
 2. In Circles
 3. Cold & Tight
 4. Give In
 5. Undone
 6. Isolation
 7. Three by Five

Minutian on:

 • Mikko Heino (laulu)
 • Jesper Johnson (kitara)
 • Jaakko Jernberg (kitara)
 • Jouni Mikkola (basso)
 • Antti Ruokola (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 3/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.