Metallimusiikki.net

Morgion: "Morgion" (levyarvostelu).

  • Julkaistiin perjantaina 11.07.2008.
  • Luettu 691 kertaa
  • Bändit:

Jo 1991 levyjen teon aloittanut Morgion on julkaissut samaa nimeä kantavan kokooma-levyn. Se on tuhti pakkaus melko rauhallista doom-metallia, jota julkaisija vertaa esimerkiksi Opethiin ja My Dying Brideen.

Entä sitten itse musiikki? Ykköslevyn avaava “The Serpentic Scrolls/Descent to Aravyn” on pitkä ja hypnoottinen synkkä messu, joskin ehkä biisin ideaa on varioitu hieman liian pitkään. Useat biiseistä vaihtelevat sävyiltään ollen kuitenkin synkkiä ja laululla manataan matalalta pimeitä voimia. Toisaalta juuri laulu on melko tavanomaista, ja se ehkä onkin opuksen heikoin lenkki. Tästä johtuu, että instrumentaali-biisit toimivat kaikkein parhaiten. Biiseissä on myös hienoja kosketinosuuksia, vaikka levyssä ei mainita olevan kosketinsoittajaa. Mystistä. Levyltä löytyy askeesin ystäville myös levyn vähäeleisin biisi: “Solinari”. Herkästi alkava “Nightfall Internal” nousee ehkä levyn maukkaimmaksi palaksi monipuolisilla tyylinvaihdoksillaan. Pitkään soivat kitarat laulavat mallikkaasti ja lauluosuus välttää pahimmat karikot. Kannattaa kuunnella.

Toisen levyn avausbiisi “Relic of a darkened Past” on myös mukavan vaihtelevaa majesteettisesta tunnelmoinnista nopeaan junttaukseen. Levyllä on monia “demobiisejä”, jotka loistavat korkealla laadullaan. Bändin pitkä ikä kuulu myös positiivisesti soiton tarkkuudessa ja laadussa.

Kaiken kaikkiaan, diggailupisteet 7.5 / 10 ja jäädään odottamaan bändin mahdollista Suomen keikkaa, esim. Tuskassa!

Arvostelu: Jouni Kautto / poison

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.