Metallimusiikki.net

Nightwish: Anette Blyckert.

  • Julkaistiin torstaina 24.05.2007.
  • Luettu 2068 kertaa
  • Bändit:

Vaaleaa taustaa vasten mustahiuksisen Anette Olzonin ylävartalokuva. Naisella hyvin syvälle uurrettu korsettimainen toppi, jossa ei ole hihoja. Naisella riippuu risti kaulassa. Hän hymyilee.Anette korvasi Tarjan

Kotimainen sinfonista metallia takova Nightwish paljasti vihdoin ja viimein uuden laulajan nimen. Vokalistiksi värvättiin 35-vuotias ruotsalaisnainen, jonka nimi on Anette Blyckert. Hän korvasi bändistä aikaisemmin erotetun Tarja Turusen.

Naisen musiikillista taustaa valotetaan bändin nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa, josta ilmenee Anetten saaneen kasvatuksen, jossa musiikki oli vahvasti läsnä. Blyckertin äiti laittoi tytön soittamaan oboeta jo lapsena hänen ollessa vasta 8-vuotias. Anette paljastaa kiertäneensä runsaasti pitkin poikin maailmaa äitinsä ja äitinsä bändin mukana. Hän jopa esiintyi äitinsä live-esiintymisissä satunnaisesti.

Anette Blyckert:

Anette Blyckert on naisen oikea nimi. Bändissä hänet tunnetaan nimellä Anette Olzon.

Sen jälkeen kun Anette täytti 13, hän ryhtyi ottamaan osaa useisiin kykykilpailuihin. Ensimmäiseen musiikkiprojektiinsa, bändiin, hän liittyi ollessaan 17-vuotias. Kyseessä oli cover-kappaleita soittava yhtye, jonka kaikki muut jäsenet olivat Anettea vanhempia. Sen jälkeen kun coverit oli kaluttu läpi, hän värväytyi Alyson Avenue -nimisen yhtyeen riveihin, jossa hänen toimenkuvaansa kuului ensin vain studiolaulajan toimi — myöhemmin hän kipusi bändin keulahahmoksi. AA on julkaissut vuoden 2000 jälkeen yhteensä kaksi pitkäsoittoa.

Ollessaan 21-vuotias nuori nainen, Anette Blyckert esiintyi päätähtenä rock-oopperassa / musikaalissa, minkä nimi on “Gränsland”. Tämän kokemuksen jälkeen hän siirtyi Göteborgiin Blettakademienin hoiviin. Aikaisemmin mainittujen elämänvaiheiden joukkoon kuuluu soittaminen useissa muissa bändeissä vuosien mittaan. Hän on laulanut kuoro-osuuksia, tehnyt lukuisten rytmiryhmien kanssa studiotyöskentelyä ja on jopa toiminut silloin tällöin laulajana häissä. Anette lauloi hiljattain duon Michael Bormannin kanssa hänen uudella “Conspiracy”-albumilla. Bormann tunnetaan ehkä parhaiten kytköksistään Jaded Heart -ryhmään, jonka entinen laulaja hän on.

Anette hehkuttaa laulaneensa uransa aikana lähes kaikenlaista musiikkia mitä maailmasta löytyy.

Laulujatar otti varhaisvuosinaan oppitunteja Kööpenhaminan Musiikkikonservatoriossa, joka sijaitsee Tanskan Helsingörissä. Hänellä oli yksityisopettaja petraamassa. Vielä näinäkin päivinä hän saattaa käyttää tarvittaessa yksityisopettajan palveluita Malmön Music Universityn suunnalla.

“Eva”-single ja albumi:

Nightwish julkaisee upouuden “Eva”-nimisen singlensä Suomessa huomenna perjantaina, eli 25. päivä toukokuuta. Julkaisu saa Suomen alueella ensisoittonsa radiossa perjantaina aamusella Radio Rockin ja YleX:n taajuuksilla.

Kuudes yhtyeen albumi julkaistaan syyskuun 26. päivä. Ennen kiekon ilmestymistä edeltää vielä yhden singlen julkaisu elokuussa. Nightwishin kosketinsoittaja Tuomas Holopainen mainitsi hiljattain Soundi-musiikkilehdessä, että uuden albumin soittolistalla kuullaan mm. 14-minuuttia pitkä biisi, jonka nimi on “The Poet and the Pendulum”.

Bändi erotti alkuperäisen laulajansa, Tarja Turusen, niin sanotun “avoimen kirjeen” kautta. Kirje luovutettiin Turusen luettavaksi välittömästi bändin viimeisen yhteisen keikan jälkeen, minkä Nightwish messusi 21. päivä lokakuuta vuonna 2005. Keikka soitettiin Helsingin Hartwall-areenalla. Live-esiintyminen taltioitiin ja julkaistiin DVD-/CD-muodossa. Julkaisu kantaa nimeä “End of an Era”.

Nightwish on:

  • Tuomas Holopainen (kosketinsoittimet)
  • Marco Hietala (basso ja laulu)
  • Erno “Emppu” Vuorinen (kitara)
  • Jukka Nevalainen (rummut)
  • Anette Olzon (laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.