Metallimusiikki.net

Nightwishilta albumi syyskuussa 2011.

  • Julkaistiin torstaina 03.06.2010.
  • Luettu 1390 kertaa
  • Bändit:

Ryhmäkuva Nightwish-yhtyeen kokoonpanosta, johon kuuluu neljä miestä ja keskimmäisenä mustahiuksinen, mustiin pukeutunut nainen.Kuva: Ville Juurikkala

Suomalais-ruotsalainen Nightwish työstää tällä hetkellä seuraavaa studioalbumia, joka pyritään julkaisemaan kansainvälisen fanikunnan ulottuville alustavasti syyskuussa 2011. Teosta varten on jo kirjoitettu kaikki kappaleet. Niistä on lisäksi ehditty luomaan karkeita demoversioita. Nightwishin jäsenet aikovat kerääntyä yhteen jossain vaiheessa heinäkuuta petratakseen biisien soittamista yhdessä. Varsinaiset äänitystyöt käynnistyvät syksyn tai alkutalven tienoilla ja ne jatkunevat ensi vuoden kevääseen asti. Albumin nimeä eikä sen soittolistan sisältöä ole vielä varmistettu. Laulaja Anette Olzon paljasti helmikuussa levylle sävelletyn ainakin yhdeksän biisiä.

Nightwishin Anette Olzon on tällä hetkellä raskaana. Hän odottaa toista lastaan. Bändin managerin mukaan raskaus ei tule vaikuttamaan yhtyeen uuden albumin äänityshommiin. Olzon suunnittelee synnyttävänsä ensin lapsen ja sen jälkeen siirtyvän Suomeen pariksi viikoksi työstämään yhtyeen kanssa uusien biisien lauluosuuksia. Naisen varsinainen studiorupeama starttaa ensi vuoden alussa, sillä metallibändi aikoo purkittaa ensimmäiseksi orkestraaliset ja kuoro-osuudet.

Anette Olzon veikkaa kykenevänsä lapsen saamisesta huolimatta osallistumaan Nightwishin keikkailuihinkin kiitettävästi. Seuraavan kiertueen hän toivoo olevan edellistä maailmankiertuetta kevyempi. Yhtye lähtee kiertämään maailmaa uuden levyn ilmestyttyä. Nightwishin viimeisin keikka koettiin syyskuussa 2009 Helsingin Hartwall Areenalla.

Lokakuussa 2009 bändi toteutti tulkinnan Jaakko Tepon kappaleeseen “Hillma ja Onni”. Biisi on laulettu Suomeksi. Biisiä käytettiin Tepon kunniaksi koostetulla tribuuttialbumilla “Pörsänmäen Sanomat — Tribuutti Jaakko Tepolle”. Teoksen voi hankkia CD:nä ja digitaalisessa muodossa. Albumin myyntivoitot luovutetaan Jaako Tepolle.

Nightwish on:

  • Anette (laulu)
  • Emppu (kitara)
  • Tuomas (kosketinsoittimet)
  • Marco (basso ja laulu)
  • Julius (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.