Metallimusiikki.net

Nightwishin Imaginaerum-elokuvan maailmanensi-ilta ja suurkonsertti Hartwall Areenalla 10. marraskuuta

  • Julkaistiin perjantaina 24.08.2012.
  • Luettu 1399 kertaa
  • Bändit:

Nightwishin odotettu Imaginaerum-elokuva saa lentävän lähdön lauantaina 10. marraskuuta Helsingin Hartwall Areenalla. Yleisö saa samana iltana kokea sekä yhtyeen suurkonsertin että elokuvan maailmanensi-illan.

Maailmanlaajuisesti odotettu Nightwishin Imaginaerum on musiikkifantasia, joka henkii David Lynchin, Neil Gaimanin ja Cirque du Soleilin maailmoja. Elokuva on innovatiivinen yhdistelmä tarinaa ja musiikkia, eriskummallinen kertomus mielikuvituksen voimasta ja siitä, mikä elämässä on loppujen lopuksi tärkeintä.

Kanadassa kuvatun ja valmistuneen fantasiaelokuvan on ohjannut Stobe Harju ja tuottanut Solar Films. Imaginaerumin rooleissa esiintyvät myös Nightwishin jäsenet. Tarina pohjautuu Nightwishin voimahahmo Tuomas Holopaisen villiin visioon, joka syntyi vuonna 2007 "Dark Passion Play" -albumin jälkimainingeissa: Tuumin tapoja viedä bändin jo valtavan kunnianhimoiseksi ja rönsyileväksi paisunutta ilmaisutapaa edelleen seuraavalle tasolle, ja tällöin syntyi halu kertoa rakkaudella ja pieteetillä valmisteltu tarina.

Elokuvan valmiiksi saattaminen on Holopaisen mukaan ollut kokemusrikas ja haasteellinen matka, joka on vaatinut työryhmäläisiltä vuosien jopa epäinhimillisiin mittoihin venynyttä omistautumista: Kaikille jo tässä vaiheessa pohjattomat kiitokset. Olemme yhdessä saaneet aikaiseksi jotain innovatiivista, eriskummallista ja ajatonta., Holopainen toteaa.

Imaginaerum ensiesitetään Hartwall Areenalla 10. marraskuuta. Ennen elokuvan maailmanensi-iltaa esiintyy itse Nightwish, viimeistä kertaa Suomen maaperällä tänä vuonna. Imaginaerumin valtakunnallinen elokuvateatterilevitys alkaa 23. marraskuuta. Elokuvan ensi-iltaa edeltävänä päivänä, perjantaina 9. marraskuuta ilmestyy elokuvan virallinen soundtrack "Imaginaerum By Nightwish — The Score". Levyllä on 13 uutta kappaletta, jotka ovat Petri Alangon huikeita uudelleentulkintoja Imaginaerum-levyn kappaleista.

Nightwish-yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli seitsemän miljoonaa albumia ja saanut yli kuusikymmentä kulta- ja platinalevyä, mikä tekee siitä kaikkien aikojen menestyksekkäimmän suomalaisen rock-yhtyeen. Ohjaaja Stobe Harju kertoo elokuvasta Nightwishin nettisivuilla. Tapahtuman tuotanto Solar Films Inc. ja Eastway Sound & Lighting Oy.

Imaginaerum-elokuvan ensi-ilta ja konsertti

  • Hartwall Areena, Helsinki (Areenankuja 1)
  • Lauantaina 10.11.2012
  • Ovet avataan kello 18.00, konsertti alkaa kello 20.00 ja elokuva kello 22.15
  • Liput 59€ + toimituskulut

Imaginaerum by Nightwish: enter 2012.

Ennakkomyynti vain Menolipun verkkosivujen kautta Menoklubilaisille on käynnistynyt ja päättyy 6.9.2012 klo 15 osoitteessa www.menolippu.fi/ennakkoliput-klubilaisille. Yleinen lipunmyynti käynnistyy Lippupisteessä maanantaina 10.9. klo 9. Puhelinnumero lippuvarauksiin Lippupisteen välityksellä on 0600 900 900 (1,97€/min + pvm) — klo 7–22.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.