Metallimusiikki.net

Nightwishin "Imaginarium" valmis masteroitavaksi.

  • Julkaistiin lauantaina 11.06.2011.
  • Luettu 1402 kertaa
  • Bändit:

Suomen nimekkäimpien metallibändien joukkoon kuuluva Nightwish uutisoi keulahahmonsa Tuomas Holopaisen studiopäiväkirjamerkinnän muodossa, että “Imaginarium”-projekti on päässyt jo masteroimisvaiheeseen asti. Siihen pääseminen vei kolme vuotta ideointia, biisien säveltämistä, sekä vuoden päivät kestäneen treenaus–, sovitus– ja studiojakson ajan. Nightwish vietti 1,5 kuukautta Finnvoxin C-studiossa miksaamassa levyään. Kesäkuun alussa Holopainen kuuli ensimmäistä kertaa koko albumin alusta loppuun. Hän uskoo, että kappaleita olisi voinut hioa edelleen ja vaikka maailmanloppuun asti. “Imaginarium” sisältää yhteensä 13 biisiä. Niistä kertyy soittoaikaa 75 minuuttia.

Tuomas Holopainen summaa albumilla kuultavan menon ja meiningin seuraavasti: Levyllä on selvästi enemmän virnettä kuin edellisellä, enemmän tivolia, Muumeja, savuisia kapakoita ja kieroja maisemia. Tekeleestä tuli Linnunradan kokoinen, jopa meidän mittapuulla mitattuna.

Uutta albumia ei tulla masteroimaan aivan heti. Nightwish aikoo ottaa muutaman kuukauden verran etäisyyttä miksaamisen ja masteroimisen välille. Sillä välin uutukaiskiekon kansitaidetta ideoidaan, kiertuetta suunnitellaan ja leffaprojektia hiotaan. Kosketinsoittaja uskoo, etteivät fanit tule pettymään.

Albumin merkeissä tehtävä kiertue startannee Yhdysvaltojen Los Angelesista. Kiertue käynnistyy ensi vuoden tammikuussa. Kyseessä on ensimmäinen ja ainoa “Imaginarium”-albumin merkeissä tehtävä konsertti Yhdysvaltain maaperällä yli vuoteen. Varsinainen jenkkikiertue starttaa myöhemmin vuonna 2012.

Nightwish on:

  • Anette (laulu)
  • Tuomas (kosketinsoittimet)
  • Emppu (kitara)
  • Marco (basso ja laulu)
  • Julius (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.