Metallimusiikki.net

Nile: "At the Gate of Sethu"

  • Julkaistiin perjantaina 27.04.2012.
  • Luettu 1250 kertaa
  • Bändit:

Hieroglyfiä muistuttava hahmo, jonka päänä sarvekas linnun kuontalo.Julkaistaan 29.6.2012

Muinaisesta Egyptistä kertova Nile kertoo julkistavansa kesäkuun loppuvaiheilla "At the Gate of Sethu" -albumin. Se tulee olemaan yhtyeen seitsemäs täyspitkä albumi ja seuraaja loppuvuodesta 2009 ilmestyneelle "Those Whom the Gods Detest" -albumille. Death metallia tekevä Nile purkitti levynsä Neil Kernonin kanssa, kuten aikaisemmankin albumin kohdalla. Oikealla puolen näkyvä kansitaide on Seth Siro Antonin toteuttama kuva. Bändin keulahahmo Karl Sanders kertoo Antonin valitun, koska hän on fanittanut Septicfleshiä. Saman graafikon kuvituksia nähdään myös Septicfleshin levyissä. Sanders katsoo tämänkertaisen kuvituksen heijastavan hyvin Nilen synkempää puolta ja soundia, musiikkia ja ideoita.

Seth Siro Anton on kertonut ihailevansa maagisten symbolien muotoja, joita muinaisen Egyptin kuvataiteessa nähdään. Nilen mukaan "At the Gate of Sethu" -levyn luomisprosessi starttasi pian sen jälkeen kun Euroopan-kiertue oli päättynyt toukokuussa 2011. Sen jälkeen levyä rakennettiin kymmenisen kuukautta. Bändi pysyy uudella albumilla uskollisena faneilleen ja edustamalleen tyylille. Vanhaa konseptia ei ole muutettu liikaa. Mukana on kuitenkin runsaasti uusia ideoita ja yllin kyllin yllätyksiä.

Nile on:

  • Karl Sanders (laulu, kitarat, basso ja kosketinsoittimet)
  • Dallas Toler-Wade (laulu ja kitarat)
  • Todd Ellis (basso ja laulu)
  • George Kollias (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.