Metallimusiikki.net

Norther kuvasi musiikkivideon.

 • Julkaistiin sunnuntaina 06.01.2008.
 • Luettu 1175 kertaa
 • Bändit:

Viisi mustiin pukeutunutta miestä seisoo tiukkana rykelmänä tummansinistä taustaa vasten. Etummaisena keskitettynä pitkähiuksinen mies, jola kädet osittain housujen taskuissa. Hänen takanaan neljä mustahiuksista meistä ryhmässä.Norther tammikuussa 2007

Kotimainen Norther uutisoi saaneensa tuotua ihmisten ilmoille tuoreimmat kuulumiset tulevasta hyvin yksinkertaisesta “N“-albumistaan, mutta nyt on aika paljastaa tietoja uusimmasta musiikkivideostaan. Yhtye kävi kuvaamassa hiljattain uuden musiikkivideon, jonka ryhmä arvelee olevan “coolimpi” kuin mikään Northerin sitä ennen julkaisema videoleike. Kuvaustyöt tehtiin yhdessä Tunne Productionsin kanssa, jonka kuvaustiimiä yhtye kehuu todella ammattitaitoiseksi ja että sen kanssa työskentely sujui sulavasti.

Bändi aikoo julkaista ytimekkäästi ristityn pitkäsoittonsa täällä Suomessa helmikuun 13. päivä. Yhdysvaltain julkaisuhetkeä ei ole vielä varmistettu, mutta Norther kertoo aikovansa antaa siitä tarkempia tietoja heti kun mahdollista. “N”-albumi ilmestyy muissa maissa seuraavan aikataulun mukaan:

 • 22. helmikuuta: Saksa, Itävalta, Sveitsi, Italia ja Benelux-maat
 • 25. helmikuuta: Iso-Britannia, Tanska, Ranska, Kreikka, Norja
 • 26. helmikuuta: Espanja ja Portugali
 • 29. helmikuuta: Ruotsi ja Unkari

“N” ilmestyy Century Media Recordsin julkaisemana. Albumista painetaan normaalin version lisäksi rajoitetumpi digipak-painos, jonka soittolistalta löytyy kolme bonuskappaletta.

“N”-albumin kappaleet:

 1. My Antichrist
 2. Frozen Angel
 3. Down
 4. To Hell
 5. Savior
 6. Black Gold
 7. We Rock
 8. Always & Never
 9. Tell Me Why
 10. If You Go
 11. Self-Righteous Fuck
 12. Forever And Ever
 13. Sabotage (Japanin bonuskappale)

Bändi aikoo nyt keskittyä Finnish Metal Expo -tapahtumassa pian tekemänsä esiintymisen hiomiseen. FME:ssä vieraileminen tulee olemaan ensimmäinen kerta kun ryhmä soittaa uusinta musiikkiaan. Levyn julkaisun jälkeen on kaavailtu myös Euroopan-kiertuetta, joka kattaisi myös Iso-Britannian, mutta siitä ei ole vielä varmistettua sanaa kerrottavaksi. Kiertuetta yhtye kaavailee alkukevääksi.

Uusi albumi ääntiettiin ja tuotettiin bändin pitkäaikaisen yhteistyökumppani Anssi Kipon kanssa Astia Studioiden tiloissa. Levyn miksasi ruotsalainen Fredrik Nordström Studio Fredmanin tiloissa. Nordström on tehnyt aikaisemmin samansuuntaisia keikkoja mm. Dark Tranquillityn, Arch Enemyn ja In Flamesin kanssa. Anssi Kippo taas on tullut tutuksi näissä merkeissä mm. Children Of Bodomin musiikin työstämisestä.

Norther on mennyt lausumaan “N”-kiekon olevan eräänlainen ympyrän sulkeutuminen musiikillisissa merkeissä. Se on seos raastavia riffejä, aggressiivisia vokaaliosuuksia ja eeppisiä melodioita. Kiekon kappaleita soitetaan elävälle yleisölle ensimmäistä kertaa 16. helmikuuta Helsingissä, jolloin bändin FME-esiintyminen tapahtuu. Kiekosta aiotaan lohkaista Suomi-sinkku kappaleesta “We Rock”, joka on massiivinen metallivärssy.

Norther on:

 • Jukka “Jukkis” Koskinen (basso)
 • Petri “Pete” Lindroos (laulu ja kitara)
 • Tuomas “The Ghost” Planman (kosketinsoittimet)
 • Kristian “Kride” Ranta (puhdas laulu ja kitara)
 • Heikki “Humppa” Saari (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.