Metallimusiikki.net

Northerilta nettisingle.

  • Julkaistiin maanantaina 19.04.2010.
  • Luettu 1456 kertaa
  • Bändit:

Northerin kokoonpano, johon kuuluu viisi mustiin pukeutunutta miestä. Heistä keskimmäinen on vaaleahiuksinen ja hän huitoo nyrkillä.Kuva vuodelta 2009

Albumia luova Norther on päättänyt julkaista singlen uudelta studiokiekoltaan lähitulevaisuudessa. Single ilmestyy netissä. Se aiotaan laittaa ladattavaksi ja kuunneltavaksi bändin virallisille Facebook- ja MySpace-sivuille parin viikon päästä. Nettisinglessä kuullaan ensimmäistä kertaa vokalistina Aleks Sivhosta ja kitaristina Danieli Freybergiä. Bändi ilmoitti helmikuun lopussa Daniel Freybergin Naildown-bändistä auttaneen Northeria live-esiintymisiin liittyvissä asioissa. Koska kitaristi osoittautui yhteensopivaksi henkilöksi Northerin köörin kanssa, hänestä tuli sen vakituinen jäsen. Kitaran soittamisen lisäksi hän tulee osallistuu uuden albumin kappaleiden kirjoittamiseen.

Ryhmä värväsi huhtikuussa 2009 uudeksi laulajakseen Aleksi Sihvosen. Hän korvasi bändistä poistuneen pitkäaikaisen Petri Lindroosin. Lindroos vaihtoi maisemaa haluttuaan keskittyä jatkossa Ensiferumin parissa toimimiseen. Norther kuvailee uutta laulajaansa monipuoliseksi, kokeneeksi ja luovaksi. Sihvosen ääntä käytettiin ensimmäistä kertaa Norhterin edelliseltä “N”-albumilta löytyvässä kappaleessa “Frozen Angel”, johon bändi nauhoitti uudelleen lauluraidat uuden vokalistin kanssa. “N”-albumi ilmestyi helmikuussa 2008. Sillä kuullaan viimeistä kertaa Petri Lindroosia, joka oli yksi Northerin vuonna 2000 perustaneista muusikoista.

Northerilla oli jo helmikuussa sen verran biisiaineistoa sävellettynä, että siitä kyetään valmistamaan kokonainen albumi. Teos ilmestyy suunnitelmien suttaantuessa halutulla tavalla jossain vaiheessa syksyä 2010. Levylle ei aiota laittaa täytebiisejä lainkaan. Teoksen nauhoitushommat starttasivat helmikuun loppuvaiheilla Astia Studioilla yhdessä tuottaja Anssi Kipon kanssa. Studiotyöskentelystä kertovaa videokuvaa ja valokuvia on tarjolla yhtyeen MySpace-profiilissa.

Norther on:

  • Aleksi Sihvonen (laulu)
  • Kristian Ranta (kitara)
  • Daniel Freyberg (kitara)
  • Tuomas Planman (kosketinsoittimet)
  • Jukka Koskinen (basso)
  • Heikki Saari (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.