Metallimusiikki.net

Northerin vokalisti vaihtoon.

 • Julkaistiin keskiviikkona 11.03.2009.
 • Luettu 2531 kertaa
 • Bändit:

Promokuva Northerin Petri "Pete" Lindroosista. Nuorella miehellä pitkät tummat hiukset, hihaton musta paita ja mustat housut. Taustalla näkyy suuria elottomia risuaj ja oksia.Kuvassa ex-laulaja

Helsinkiläinen Norther uutisoi bändissä päättyneen se aikakausi, jolloin yhtyeen vokalistina ja kitaristina toimi Petri Lindroos. Bändin ja Lindroosin tiet erosivat edellisen viikon puolella, kun yhtyeen jäsenet päättivät nakata Petrin pellolle sen takia, ettei muusikolla ollut muiden kiireiden takia kylliksi aikaa omistettavaksi Northerille. Lindroos tuleekin nyt toimimaan yksinomaan Ensiferumin laulajana ja kitaristina. Northeriin jääneet jäsenet toivovat ex-jäsenelleen parhainta jatkoa elämässään ja kiittävät Lindroosia yhteisistä vuosista. Bändi aikoo nimetä lähitulevaisuudessa korvaavan pelimannin, joka jatkossa hoitaa yhtyeessä laulajan virkaa.

Petri Lindroosin kitara- ja laulutaiturointia kuullaan viimeistä kertaa Northerissa yhtyeen “N“-nimisellä albumilla, joka julkaistiin noin vuosi sitten. Albumi nauhoitettiin kesällä 2007 Lappeenrannassa sijaitsevassa Astia-studiossa Anssi Kipon kanssa. “N” on bändin viides albumi.

“N”-albumin kappaleet:

 1. My Antichrist
 2. Frozen Angel
 3. Down
 4. To Hell
 5. Saviour
 6. Black Gold
 7. We Rock
 8. Always & Never
 9. Tell Me Why
 10. If You Go
 11. Self-Righteous Fuck
 12. Forever and Ever

Norther osallistui helmikuussa Finnish Metal Awards -tapahtumaan, jossa bändi sijoittui kolmannelle sijalle parhaan bändin sarjassa. “N”-albumi sijoittui kolmanneksi parhaaksi albumiksi vuodelta 2008.

Metallimusiikki.net julkaisi helmikuun alussa haastattelun Northerista bändin esiintyessä 22. tammikuuta Helsingin On the Rocksissa. Soundcheckin jälkeen tehdyssä haastattelussa Jouni Kautto keskusteli yhtyeen ex-laulaja Lindroosinkin kanssa bändin viimeisimmistä tapahtumista. Vielä tuohon aikaan bändi ei sanallakaan vihjannut päätöksestään poistaa Petri Lindroos ryhmän muonavahvuudesta. Haastattelun voi lukea suoraan täältä.

Norther on:

 • Petri Lindroos (laulu ja kitara)
 • Kristian Ranta (laulu ja kitara)
 • Tuomas Planman (kosketinsoittimet)
 • Jukka Koskinen (basso)
 • Heikki Saari (rummut)

Norther perustettiin vuonna 2000. Uransa aikana yhtye on julkaissut peräti viisi täyspitkää studiolevyä, kaksi EP-äänitettä ja DVD:n, neljä singleä ja soundtrack-kappaleen suomalaiseen toimintaelokuva Vares 2:een. Vuosien varrella pääkaupunkilaisbändi on keikkaillut ainakin Dimmu Borgirin, Hypocrisyn, Turisaksen ja Finntrollin kanssa. Norther kuuluu nyt Euroopan ja Yhdysvaltojen alueilla Century Media Recordsin remmiin, mutta Japanissa yhtyeen levymerkkinä toimii Marquee Avalon.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.