Metallimusiikki.net

Nyt Dark Funeralin basisti erosi.

  • Julkaistiin tiistaina 31.08.2010.
  • Luettu 1320 kertaa
  • Bändit:

Dark Funeralin kokoonpano vuonna 2009 otetussa promokuvassa. Kuvassa näkyvät jäsenet ovat miespuolisia ja pitkähiuksisia. Kaikilla corpse maskit kasvoilla.Kuva vuodelta 2009

Mustaa metallia tekevä Dark Funeral uutisoi nyt myös basistinsa B-Forcen haluavan lähteä eri teille. Aikaisemmin elokuussa metallibändin vokalisti, vuosikaudet yhtyeessä toiminut Emperor Magus Caligula, tiedotti siirtyvänsä bänditoimista eläkkeelle ja perheensä pariin. Dark Funeral soitti viimeisen keikkansa yhtyeen kanssa 21.8. Saksan Summer Breeze Festivalissa. Keikalla nähtiin laajimmat pyroefektit yhtyeen uralla. Lisäksi keikka taltioitiin kymmenellä kameralla julkaistavaksi myöhemmin DVD-formaatissa. Bändin basisti B-Force toimi ruotsalaisyhtyeen riveissä viimeiset kuusi vuotta. Hän kiittää bändiä mahtavista vuosista ja perustelee eroamistaan sillä, että hän haluaa kokeilla muunlaisen musiikkityylin parissa toimimista. Metallimiehet ovat jo löytäneet korvaavan muusikon basistiksi. Täydennysmiehen nimeä ei ole vielä kerrottu. Yhtye pyytää faneiltaan kärsivällisyyttä.

Caligulan eroamisen johdosta Dark Funeral on joutunut prosessoimaan runsaasti jäsenhakemuksia. Yhtye käynnisti hiljattain julkisen haun, jolla yritetään löytää parhaalla mahdollisella tavalla yhtyeeseen sopiva vokalisti. Dark Funeralin eilen julkaisemassa tiedotteessa todetaan hakemustulvan seasta löytyneen muutamia vakavasti otettavia kandidaatteja. Bändi pyrkii poimimaan hakijoiden joukosta sellaisen nimen, joka sopii Caligulan jättämiin saappaisiin. Bändi myös kehottaa virasta kiinnostuneita henkilöitä lähettämään sähköpostitse hakemuksen yhtyeen nettisivuilla ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Hakemukseen on liitettävä joko audio- tai videotiedostoja tai vaihtoehtoisesti linkkejä niihin.

Ruotsalaisyhtye aikoo valmistautua pian uuden musiikkiaineiston säveltämiseen. Ryhmä pyrkii luomaan uuden albumin pian. Kokoonpanon täydennyttyä Dark Funeral vakuuttelee jatkavansa bänditoimintaansa keikkailun ja levyttämisen saralla tuttuun tapaan. Tällä hetkellä yhtye on kolmipäinen. Ryhmän pitkäikäisin jäsen on vuodesta 1993 kitaristin virkaa hoitanut Lord Ahriman. Muut bändin jäsenet ovat 2000-luvulla värvättyjä.

Dark Funeral on:

  • Bo “Chaq Mol” Karlsson (kitara)
  • Micke “Lord Ahriman” Svanberg (kitara)
  • Dominator (rummut)
  • Masse “Emperor Magus Caligula” Broberg (laulu)
  • B-Force (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.