Metallimusiikki.net

Old Man's Child: "Slaves of the World".

 • Julkaistiin perjantaina 13.02.2009.
 • Luettu 1652 kertaa
 • Bändit:

Norjalainen Old Man’s Child, jossa soittaa Dimmu Borgirinkin kokoonpanosta tuttu kitaristi Galder, tulee julkaisemaan tiistaina 19. toukokuuta kauan odotetun uuden albuminsa. Albumin nimi on “Slaves of the World”. Se julkaistaan Century Media Recordsin kautta. Galderin Old Man’s Child takaa lataavansa levyllä täysilaidallisen melodista black metallia. Opuksensa mies nauhoitti göteborgilaisen Studio Fredmanin uumenissa viime vuoden syksyllä tuottaja Fredrik Nordströmin seurassa. Samaa tuottajaa norjalaisyhtye hyödynsi myös edellisen “Vermin”-nimisen albuminsa ikuistamisessa. Myös yhtyeen vuonna 2003 purkitettu “In Defiance of Existence” nauhoitettiin Nordströmin valvonnassa. Toukokuussa ilmestyvällä rykäyksellä kuullaan kaikissa yhdeksässä kappaleessa rumpalina Peter Wildoeria. Wildoer on parhaiten tuttu Darkanen, mutta myös Pestilencen, joukoista.

Ruotsalaistuottaja Peter Nordströmin mukaan “Slaves of the World” edustaa hänen mielestään parasta Old Man’s Childin materiaalia. Hän on verrannut aikaisempaa bändin tuotantoa, jonka tuottajanahan hän itse toimi, jonka tuloksena uusin biisiaines vaikuttaa lupaavimmalta. Uudella kiekolla erityisesti rumpuosuudet ovat Nordströmin hehkutuksen mukaan varsin hyvässä jamassa — itse asiassa hän ei ole aikaisemmin kuullut näin miellyttävää rumputyöskentelyä millään muulla äänitteellä. “Slaves of the World” sisältää runsaasti tuplabasson ja blastbeatien käyttöä.

Old Man’s Childin edellinen albumi on “Vermin” ja se julkaistiin lokakuussa 2005 Century Media Recordsin kautta. Sama levy-yhtiö on suostunut julkaisemaan myös uudenkin opuksen. Bändi ei ole vielä paljastanut uusimman luomuksensa kansitaidetta tai sen sisältämää biisikattausta.

“Vermin”-albumin kappaleet:

 1. Enslaved and Condemned
 2. The Plague of Sorrow
 3. War of Fidelity
 4. In Torment’s Orbit
 5. Lord of Command (Bringer of Hate)
 6. The Flames of Deceit
 7. Black Marvels of Death
 8. Twilight Damnation
 9. … as Evil Descends

Old Man’s Child on:

 • Galder (laulu, kitarat, basso ja kosketinsoittimet)
 • Reno Killerich (rummut, sessiojäsen)

Infernaalinen Old Man’s Child aloitti kipuamisensa underground-musiikin syövereistä vuonna 1993, kun kitaristi-laulaja Galder, eli Grusom, yhdessä kitaristi Jardardin ja rumpali Tjodalvin kanssa päättivät perustaa bändin. Yhtyeen musiikilliseksi suuntaukseksi trio valitsi perinteisen death metallin. Oitis kuitenkin äärimmäinen black metal veti puoleensa, joten bändi päätti sekoitella biiseissään niin death metallia kuin sinfonista mustaa metalliakin musiikissaan.

Bändi siirtyi studioon toden teolla marraskuussa 1994 nauhoittamaan viittä biisiään ensimmäistä demoaan varten. Demon nimeksi annettiin “In The Shades of Life”, joka kiinnitti Dimmu Borgirin vokalistina toimivan Shagrathin johtaman levy-yhtiö Hot Recordsin huomion. Myöhemmin Old Man’s Child aloitti esikoisalbuminsa “Born Of The Flickering” nauhoittamisen. Century Media Records kiinnostui bändistä kuultuaan levyn antia ja tarjoutui sopimuksen turvin julkaisemaan albumista uuden version. Levyn uusi painos toi Old Man’s Childille huomiota kansainvälisellä tasolla.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.