Metallimusiikki.net

Omnium Gatherum vaihtoi basistin.

  • Julkaistiin perjantaina 19.10.2007.
  • Luettu 1409 kertaa
  • Bändit:

Kuusipäisen Omnium Gatherum -bändin miesjäsenet seisovat ullakkomaisessa huoneessa. Kuvakulma alhaalta ylöspäin, joten miehet näyttävät suurilta ja taustalla näkyy katon tukirakenteita. Osalla miehistä pitkät hevihiukset, mutta vasemmassa laidassa näkyvilKuva: Jukka Koskinen

Kotimainen dm-bändi Omnium Gatherum uutisoi, että yhtyeen pitkäaikainen bassotaituri Janne Markkanen on päättäynyt erota yhtyeestä. Miehen eroamispäätöksen takana on ajan puute ja tämäntyyppisen musiikin soittamiseen tarvittavan motivaation puute. Yhtye kertoo, ettei tästä syntynyt henkilökohtaisia konflikteja ja toivottaakin Markkaselle parhainta jatkoa. Mies ehti soittaa bassoa bändissä 10 vuoden ajan. OG:in joukot uutisoivat samaan hengenvetoon värvänneensä uudeksi basson lurittelijaksi Eerik Purdonin. Hänen kerrotaan tuovan uutta verta ja groovaavaa murinaa bändin musiikkiin. Eerikin kerrotaan olevan bändin hyvä ystävä jo aikojen ajan ja että hän soitti kesäkuussa Omnium Gatherumin kanssa kiertueella Espanjassa ja Portugalissa — tuolloinhan Janne Markkanen ei päässyt osallistumaan keikkailuun.

Ryhmä kertoo Eerik Purdonin näyttäneen todelliset kykynsä jo kesäkuussa. Mies soittaa OG:n lisäksi Crystal Blazen riveissä. Hän on aiemmin toiminut myös Amoralin suunnalla live-esiintymisissä keikkakokoonpanossa.

Janne Markkanen kommentoi bändistä eroamistaan kiittämällä kaikkia; Omnium Gatherumia, muita bändejä ja faneja mahtavista hetkistä näiden vuosien aikana. Hän todella koki, että nyt on sopiva hetki siirtyä syrjään ja antaa jonkun toisen jatkaa siitä mihin hän jäi. Eerikin Markkanen kehuu olevan todella mahtava muusikko ja loistoyksilö myös ihmisenä, joten fanien kannattaa varautua jatkossa vastaanottamaan OG:n suunnalta kovempaa räimettä.

Bändin tuorein albumi on “Stuck Here on Snakes Way“. Se kipusi ilmestymisensä jälkeen Suomen albumilistalla sijalle n:o 31. Kiekko julkaistiin huhtikuun alussa Candlelight Recordsin kautta Euroopassa ja sitten päivää myöhemmin myös Pohjois-Amerikassa. Levy äänitettiin karhulalaisessa studiossa tuottaja Teemu Aallon kanssa viime vuoden marras-joulukuussa. Levy on merkkipaalu bändin kehityksssä myös siinä mielessä, että “Stuck Here on Snakes Way” tarjoaa ensimmäistä kertaa uuden vokalistin, Jukka Pelkosen, musisoimista. Pelkonen liittyi bändiin viime vuoden toukokuussa.

Yhtye uutisoi nyt ryhtyneensä työstämään uutta musiikkimateriaalia bändin kotistudioiden tiloissa. Levyn värssyjä rakennetaan myös yhtyeen uudessa harjoituskämpässä. Tähän mennessä miehillä on valmiina viitisen kappaletta, tai ainakin niiden rungot. Miehet hehkuttavat biisien olevan tietenkin parhaita mitä he ovat tähän mennessä tehneet. Omnium Gatherumin neljäs studio-opus on kaavailtu äänitettäväksi ensi vuoden loppukeväästä. Se julkaistaan sen jälkeen Candlelight Recordsin toimesta.

Omnium Gatherum on:

  • Jukka Pelkonen (laulu)
  • Markus Vanhala (kitarat)
  • Harri Pikka (kitarat)
  • Eerik Purdon (basso)
  • Aapo Koivisto (kosketinsoittimet)
  • Jarmo Pikka (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.