Metallimusiikki.net

Kuvassa Ozzy Osbourne. Kuvan otti Jouni Kautto.Kuvassa Ozzy Osbourne. Kuvan otti Jouni Kautto.

Ozzy Osbourne Sauna Open Airissa 9.6.2011!

 • Julkaistiin torstaina 23.06.2011.
 • Luettu 1561 kertaa
 • Bändit:

Ozzy Osbourne, eräs nykyisen metallimusiikin alkuunpanijoista ja vaikuttajista, saapui Tampereen Sauna-festivaaleille, ja aloitti samalla Scream Tour -kiertueensa. Ei ole varmasti väärin sanoa häntä yhdeksi merkittävimmäksi Saunassa esiintyneeksi muusikoksi. Sää suosi tänä vuonna festivaaliyleisöä auringon muodossa, vaikka “pimeyden ruhtinas” kenties olisikin toivonut tummenevaa iltaa. Amerikan tyyliä Härmään toivat bäkkärillä pyörineet mittavat turvajärjestelyt ja muut toimenpiteet. Lopulta Ozzy kuitenkin saatiin lavalle, ja show käyntiin!

Sankka yleisömeri oli pakkaantunut jo hyvissä ajoin lavan eteen odottamaan illan kruunaamatonta kuningasta. Yleisömassa möyrysikin valtavasti Ozzyn saapuessa lavalle, ja käynnistäessään shown “I dont Know” -klassikolla. Lavalla Ozzy bändeineen ei juuri erikoisherkkuja tarjoillut, jollei siksi sitten lueta bändin muiltakin keikoilta tuttua vaahdon ruiskuttamista eturiveihin. Ozzy itse töpötteli ympäri lavaa, jopa hiukan väsähtäneen oloisena tyytyen laulun ohessa taputtelemaan käsiään ilmassa. Alkukeikan aikana bändi esitti lähinnä Ozzyn soolouran tunnetuimpia ja klassisimpia helmiä. Jos kohta laulajan ulkoinen esiintyminen oli ponnetonta, laulusuorituksena hän otti homman haltuun todella mallikkaasti. Biisit kulkivat mukavasti. Laulu oli tuttua ilmaisuvoimaista Ozzya.

Aika jännittävää, että miehen äänessä ei ole vuosien mittaan juuri muutoksia tapahtunut. Sen verran ilmeisesti ikä alkaa kuitenkin painamaan, että keikan puolivälissä Ozzy häipyi lavalta toviksi, bändiläisten soittaessa tällä välin kitara- ja rumpusooloja. Yleisön kannalta tämä oli ehkä tarpeetonta tunnelman laskemista.
Hengähdyspaussin jälkeen olikin sitten viimein Black Sabbath -materiaalin vuoro. Eihän sitä voinut välttää, koskapa mies on monien mielestä Sabbathin ainoa oikea laulaja. “Iron Man” ja “Fairies Wear Boots” kulkivat komeasti. Tunnelmaa alettiin nostaa keikan loppua kohden. Hiukan noloksi tilanteeksi muodostui Ozzyn poistuminen lavalta, ja encore-aplodien odottaminen. Yleisön reaktio oli kuitenkin sen verran vaisua, että Ozzy joutui kannustamaan kuulijoita.

Lopulta kuitenkin herra saatiin takaisin lavalle, ja loppukliimaksi alkoi. Miehen omasta tuotannosta “Crazy Train” ja slovari “Mama I´m Coming Home” olivat komeaa kuultavaa. Yleisökin eli mukana nostalgisessa keikassa. Ei ole kovin vaikeaa arvata, mikä biisi oli säästetty viimeiseksi. Jo kappaleen alkuriffi räjäytti yleisömeren, kun “Paranoid” lähti rullaamaan.

Olisi helppoa tuomita Ozzy Osbourne vanhaksi, väsyneeksi mieheksi, joka ratsastaa vanhoilla hittibiiseillään. Mutta kuka niitä uusia kaipaa, jos entiset ovat näin hyviä. Lavashown puutteet Ozzy paikkasi moitteettomalla lauluesityksellä ja antamalla keikalla kaiken mitä pystyi! Mielestäni myös biisilista oli hyvin laadittu, alkaen vanhemmasta soolotuotannosta, ja hittibiiseistä, joita oli siroteltu joukkoon tasaisen tappavasti.

Katsojat poistuivat paikalta hyvän keikan kokeneena, enkä usko kenenkään todellisen metallifanin poistuneen paikalta pettyneenä.

Keikalla kuultiin:

 1. I don´t Know
 2. Suicide Solution
 3. Mr. Crowley
 4. Goodbye to Romance
 5. Bark at the Moon
 6. Road to Nowhere
 7. Shot in the Dark
 8. (kitara- ja rumpusoolo)
 9. Iron Man (Black Sabbath)
 10. Fairies Wear Boots (Black Sabbath)
 11. I don´t Want to Change The World
 12. Grazy Train
 13. Mama I´m Coming Home
 14. Paranoid (Black Sabbath)

Ozzy Osbourne on:

 • Ozzy Osbourne (laulu)
 • Gus G. (kitara)
 • Adam Wakeman (kosketinsoitin ja kitara)
 • Rob Nicholson (basso)
 • Tommy Clufetos (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.