Metallimusiikki.net

Pain hyytyi moottoritielle — poliisi vei bussikuskin.

  • Julkaistiin torstaina 28.02.2008.
  • Luettu 1479 kertaa
  • Bändit:

Pain-bändin keulahahmo valkoista taustaa vasten. Miehellä valkoinen paita ja solmio, pitkät hiukset ja mustat aurinkolasit.Kuvassa Peter Tägtgren

Ruotsalaisen Pain -bändin elämä ei nyt tunnu ottavan onnistuakseen. Yhtye on viime päivinä joutunut kokemaan pahoinpitelyjä ja lääkärireissuja, eikä sen Euroopan-kiertueesta tunnu selvittävän ehjin nahoin missään muodossa. Tällä kertaa yhtye kertoo joutuneensa joitakin tunteja sitten leiriytymään Saksan moottoritielle, kun paikalliset yli-innokkaat poliisit kävivät ottamassa bändin keikkabussin kuljettajan huostaansa. Hymy ei ole herkässä, kuten tästä tuoreesta kuvasta voi todeta.

Yhtyeen jäsenet lähtivät kohti seuraavaa keikkapaikkaa Frankfurtista eilen keskiviikkona joskus keskipäivän pintaan. He joutuivat lykkäämään lähtöään, sillä bussikuski piti vaihtaa. Uuden kuljettajan saavuttua paikalle bändi pääsi vihdoin jatkamaan matkaansa. Parisataa kilometriä he ehtivätkin köröttelemään kohti Bambergia. Kahden tunnin ajomatkan kuluttua, kun taivalta oli jäljellä vain reilu varttitunti, paikallinen poliisi kävi pysäyttämässä seurueen käskemällä bussin pysähtyä tien viereen. Sen jälkeen viranomaiset komensivat Pain-joukot istumaan pientareella, jonka jälkeen heistä jokainen tutkittiin perusteellisesti. Miehistön jäsenet joutuivat ottamaan jopa kenkänsä ja sukkansa pois jalasta. Tutkintaoperaatio kesti noin 40 minuutin ajan — bussi pengottiin perusteellisesti.

Kun poliisit olivat päättäneet tutkintansa, he ottivat esiin matkatavaroiden seasta löytyneen kameralaukun ja kysyivät kenelle bändin jäsenistä se kuuluu. Kotelon sisältä poliisit olivat löytäneet pienen muovipussin, mikä sisälsi epäilyttävää valkoista puuterinomaista jauhetta. Jauhepussukka kuului bändin uudelle keikkakuskille. Kuljettaja kielsi koskaan nähneensäkään koko kamerakassia. Tilanne kärjistyi lopulta siihen malliin, että bändin jäsenet jäivät ilman kuljettajaa moottoritielle. Ulkona yhtye kertoo julkaisemassaan uutisessa olevan kylmää ja sateista. Tilanteesta he pyrkivät ottamaan kaiken irti katselemalla kannettavalla tietokoneella Painajainen Elm-streetillä -elokuvaa. Miehet murkinoivat kylmällä ruoalla ja taskulämpimällä punaviinillä. Yhtye tiedotti eilen iltasella, että vihdoin viisi ja puoli tuntia kestäneen leirituokion jälkeen heidät saatiin siirrettyä seuraavaan etappiinsa. Hieman myöhemmin myös bändin linja-autoa kuljettanut henkilö palautettiin poliisin pahnoilta. Pain haluaa painottaa, ettei poliisi löytänyt huumausaineita bussista eikä kenenkään bändin jäsenen verestä. Yhtye ei käytä reissuillaan minkäänlaisia huumausaineita. Tällä hetkellä orkesteri on huolissaan huomisesta — etenkin siitä mitä onnettomuuksia on luvassa heille silloin.

Ennen tätä tempausta bändin kitaristi-laulaja Peter Tägtgren, basisti Johan Husgafvel ja rumpali David Wallin piestiin huolellisesti perjantaina Leipzigin yöelämässä. Yhtye on tällä hetkellä Saksassa tekemässä Nightwishin tukena Euroopan-kiertuetta. Perjantaisen mukiloinnin johdosta yhtey joutui perumaan lauantaiksi kaavailemansa keikan Leipzigissä.

Pain on:

  • Alla Fedynitch (basso)
  • Reidar “Horgh” Horghagen (rummut)
  • Mathias Kamijo (kitara)
  • Yngve “Saroth” Liljebäck (basso)
  • Andrea Odendahl (kitara)
  • David Wallin (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.