Metallimusiikki.net

Poisonblack: "A Dead Heavy Day".

 • Julkaistiin sunnuntaina 11.05.2008.
 • Luettu 2374 kertaa
 • Bändit:

Toni Härkösen vuonna 2006 ottama valokuva Poisonblackin bändikokoonpanosta. Miehet seisovat rivissä ulkoilmassa harmaasävyisessä valokuvassa. Taustalla paistaa aurinko tai Kuu.Kuva: Toni Härkönen

Kotimainen goottimetallia soittava Poisonblack kertoo nimenneensä uransa kolmannen studioalbumin. Levy tunnetaan nimellä "A Dead Heavy Day". Se julkaistaan täällä Suomessa keskiviikkona elokuun 27. päivä. Levy äänitettiin Poisonblackin kotikylillä Oulun alueella sijaitsevan Soundmix Studion tiloissa Kari Vähäkuopuksen avustuksella. Se miksattiin lahtelaisen Grooveland Studion uumenissa mestari Aksu Hantun osaavien hyppysten toimesta.

"A Dead Heavy Day" ilmestyy Century Media Recordsin saattamana tähän maailmaan seuraavan julkaisuaikataulun mukaan:

 • Keskiviikkona 27. elokuuta 2008: Suomi
 • Perjantaina 29. elokuuta 2008: Saksa, Itävalta, Sveitsi, Italia ja Benelux-maat
 • Maanantaina 1. syyskuuta 2008: Iso-Britannia, Ranska, Kreikka, Tanska, Norja ja muu Eurooppa
 • Tiistaina 2. syyskuuta 2008: Espanja ja Portugali
 • Keskiviikkona 3. syyskuuta 2008: Unkari ja Ruotsi

Poisonblackin rumpali, nimittäin Tarmo Kanerva, on todennut "Left Behind" -nimisen biisin olleen ensimmäinen uudelle albumille kirjoitettu ja treenattu värssy. Se sisällytettiin jo bändin keikkojen settilistalle, joka osoittautui hyväksi ratkaisuksi, sillä Kanerva kokee kappaleen olevan hauska soitettava elävän yleisön edessä. Uudesta materiaalista aikaisemminkin suutaan aukonut rumpali on kertonut, että osa "A Dead Heavy Day" -albumin biiseistä on paljon raskaampaa kuin kuin mikään varhaisempi Poisonblackin luomus, mutta toisaalta osa biiseistä on todella melodisia. Dramaattisia muutoksia ei ole kuitenkaan luvassa, tyypillinen Poisonblack-soundi on tallessa.

"A Dead Heavy Day" -albumin kappaleet:

 1. Intro
 2. Diane
 3. Left Behind
 4. Bear The Cross
 5. A Dead Heavy Day
 6. Me Myself And I
 7. X
 8. Human-Compost
 9. The Days Between
 10. Hatelove
 11. Low Life
 12. Only You Can Tear Me Apart

Uusimmalla "Lust Stained Despair" -albumillaan, joka julkaistiin vuonna 2006, yhtye rynni Suomen virallisen albumilistan toiselle sijalle. Elokuussa ilmestyvää "A Dead Heavy Day" -kiekkoa yhtyeen jäsenet ovat kutsuneet tiivistetysti nimellä "ADHD", joka viittaa tarkkaavaisuushäiriöön.

Bändin MySpace-sivujen musiikkisoittimeen on laskettu kuunneltavaksi kokonainen versio uudella levyllä kuultavasta kappaleesta "Left Behind".

Poisonblack on:

 • Ville Laihiala (laulu ja kitara)
 • Janne Markus (kitara)
 • Marco Sneck (kosketinsoittimet)
 • Antti Remes (basso)
 • Tarmo Kanerva (rummut)

Bändi laitettiin pystyyn vuosituhannen ensimmäisen vuoden lopussa kun Laihiala koki tarpeelliseksi jatkaa kitaristina hääräilemistä. Kitaran mies oli laittanut syrjään noin 17 vuoden ajaksi voidakseen keskittyä äänihuultensa kurittamiseen nykyisin jo hajotetun Sentenced-bändin ajaksi. Laihiala keräsi ympärilleen läheisiä ystäviä, joiden kanssa muusikko oli jo aikaisemminkin soitellut satunnaisesti. Yksi treenikumppaneista oli basisti Janne Kukkonen. Lisäksi Charonin vokalisti J.P. Leppäluoto otettiin hoitamaan Poisonblackin laulukuvioita. Laihiala oli tavannut Leppäluodon Sentencedin "Crimson"-albumin merkeissä tehdyn kiertueen aikana. Poisonblack julkaisi alkuperäiskokoonpanollaan debyyttialbuminsa "Escapextacy" vuonna 2003. Tuohon aikaan yhtye ei voinut keikkailla, sillä muut bändiviritelmät söivät kaiken ylimääräisen ajan.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.