Metallimusiikki.net

Poisonblack astui studioon.

 • Julkaistiin tiistaina 11.12.2007.
 • Luettu 1186 kertaa
 • Bändit:

Poisonblackin viisihenkinen miehistö harmaata taustakangasta vasten. Miehillä kaikilla pikimustat vaatteet yllään. Etummaisena istuu pitkähiuksinen Ville Laihiala, jolla kädet ristissä ja hän nojaa hieman etukenoon. Takana neljä miestä seisoo rivissä.Kuva: Toni Härkönen

Goottimetallia luova Poisonblack on astunut Soundmix Studion tiloihin kotikaupungissaan Oulussa. Paikalla on yhtyeen miesvahvuuden lisäksi tuottaja Kari Vähäkuopus, joka avustaa bändiä äänittämään uransa kolmannen pitkäsoiton. Kiekolle on annettu jo nimikin. Se on “A Dead Heavy Day”. Bändin rumpalina toimiva Tarmo Kanerva kertoo, että nyt yhtye ryhtyy äänittämään muutamia erittäin melodisia biisejä, mutta toisaalta levylle äänitetään myös huomattavasti raskaampaa metallia kuin koskaan aikaisemmin Poisonblackin historiassa. Kanerva toppuuttelee fanejaan mainitsemalla, ettei kovin dramaattisia muutoksia ole tapahtunut musiikillisessa linjauksessa — seuraavakin albumi pitää sisällään rouhean Poisonblack-tyylin.

Bändin viime vuonna julkaiseam pitkäsoitto “Lust Stained Despair” kipusi ilmestymisensä jälkeen täällä Suomessa albumilistan toiselle sijalle. Kiekko julkaistiin Suomessa 30. elokuuta 2006. Levyltä lohkaistiin single kappaleesta “Rush”, joka myöskin saavutti mairittelevia korkeuksia kotimaan virallisella singlelistalla — kiekko kipusi listalla sijalle n:o 5. “Rush” ilmestyi elokuun 9. päivä viime vuonna ja sen soittolistalta löytyy bonuskappaleena “The Poison I Crave”.

“Lust Stained Despair” -albumin kappaleet:

 1. Nothing Else Remains
 2. Hollow Be My Name
 3. The Darkest Lie
 4. Rush
 5. Nail
 6. Raivotar
 7. Soul In Flames
 8. Pain Becomes Me
 9. Never Enough
 10. Love Controlled Despair
 11. The Living Dead

Poisonblack on:

 • Ville Laihiala (laulu ja kitara)
 • Janne Markus (kitara)
 • Marco Sneck (kosketinsoittimet)
 • Antti Remes (basso)
 • Tarmo Kanerva (rummut)

Bändi perustettiin vuoden 2000 loppuvaiheilla sen jälkeen kun Sentencedin remmistä tuttu Ville Laihiala koki, että kitaristin uran kehittäminen on jälleen ajankohtaista. Mieshän oli keskittynyt aikaisemmin vain vokalistin virkaan Sentencedin joukoissa. Laihiala keräsi ympärilleen lahjakkaista muusikkoja, joiden kanssa hän oli aikaisemminkin ollut tekemisissä muiden bändiprojektien kautta. Ensimmäinen bändiin värvätty mies oli basisti Janne Kukkonen. Sen jälkeen Charonin J.P. Leppäluoto otettiin miesvahvuuteen mukaan hoitamaan solistin tehtäviä. Esikoisalbumin Poisonblack julkaisi vuoden 2003 alussa, mutta se ei vienyt yhtyettä live-esiintymisten merkeissä juuri mihinkään, sillä bändin jäsenten muut yhtyeet veivät aikaa keikkailulta.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.