Metallimusiikki.net

Primal Fear kommentoi albumia.

 • Julkaistiin maanantaina 02.07.2007.
 • Luettu 916 kertaa
 • Bändit:

Primal Fear -bändin viisi miesjäsentä seisoo rivissä punasävyisessä valokuvassa, jossa miehiä ympäröi kuin punainen savu ja helvetillinen tunnelma. Maassa on savua ja taustalla näkyvä taivas punainen. Miehet pukeutuneet osittain mustiin vaatteisiin, muttaPerustettu vuonna 1997

Saksalaisen power metal -bändi Primal Fearin laulaja Ralf Scheepers ja rumpali Randy Black sekä basisti Mat Sinner kertovat yhtyeen nettisivuilla kuulumisia bändin tulevasta “New Religion” -albumista. Kiekkohan on tarkoitus julkaista täällä vanhalla mantereella, Euroopassa, 21. päivä syyskuuta Frontiers Recordsin saattamana. USA:n julkaisupäivämäärää ei ole vielä tässä vaiheessa paljastettu.

Bändin laulaja Ralf Scheepers kertoo bändin tehneen töitä neljän viikon ajan House Of Music -studiossa, jossa he ovat vuosien varrella äänittäneet valtaosan vanhasta PF-materiaalista. Mies kertoo bändin kokeneen maagisia hetkiä, joista yksi oli Simone Simonsin tapaaminen. Laulaja ei pitänyt neljän viikon studioreissua riittävän pitkänä aikana kiekon äänitystöiden saattamiseksi loppuun, joten Primal Fear lähti äänittelemään myös muihin äänitysluoliin bändin lähiseudulla. Mat teki töitä yhdessä Matz Ulmerin kanssa albumin orkestraalisia osuuksia luotaessa. Achim ja Mat taas työskentelivät Stefanin kitaraosuuksien kanssa. Mies on tyytyväinen siitä, että hänen oma pieni studio osoittautui tarpeeksi hyväksi mm. lauluosuuksien äänittämistä varten. Vaikka yhtye menettikin osan tärkeästä työskentelyajasta HOM:in puolella (johtuen ongelmista, joista hän ei halua puhua julkisesti), osoittautui työskentely miehen omassa kotistudiossa vallan leppoisaksi puuhaksi, jota ympäröi miellyttävä ilmapiiri. “New Religion” on ehdottomasti Ralf Scheepersin mielestä yksi uusi kulmakivi siihen suuntaan, johon bändi tulevaisuudessa marssii. Bändi on tällä hetkellä hyvässä kuosissa — parhaimmassa vuosikausiin. Tämän mies kertoo kenen tahansa voivan todeta kuuntelemalla uutta pitkäsoittoa.

Rumpali Randy Black kertoo osaltaan bändin tyrkkineen rajoja taaemmas uudella “New Religion” -julkaisullaan, sillä biisit on nyt kirjoitettu monipuolisemmin kuin koskaan aikaisemmin — kappaleiden seasta löytyy jopa yksi instrumentaalinen veisu. Ralf taas Randy mielestä on jälleen kerran ylittänyt itsensä, joka on Blackin mielestä ilmiö mikä toistuu kerta toisensa jälkeen. Rumpali uskoo fanien ja kriitikkojen ihastuvan uuteen albumiin ja sen tarjoamaan äänimaailmaan. Hän koki inspiroivaksi työskentelyn kolmen viikon ajan yhdessä Mat Sinnerin ja tuottaja Charlie Bauefeindin kanssa. Pellinpaukuttaja kehuu myös etenkin Matia ja Stefania, jotka yhdessä kitaroivat Henny Wolterin kanssa, sillä he ovat onnistuneet säilyttämään erittäin korkean tason soittotaitojensa saralla. Randy kommentoi albumin yleisasun äänimaailmaltaan olevan burtaalimpaa materiaalia kuin aikaisempi bändin tuotanto, johon on osaltaan vaikuttanut kiekon miksannut Ronald Prent. Prent on onnistunut raapimaan esiin niitä instrumentteja biisien äänivalleista, joita bändi on itsekin kaivannut kuulevansa voimakkaammin. Rumpali odottaa kiihkeästi pääsyä mättämään uusia kappaleita live-esiintymisissä myöhemmin tämän vuoden puolella.

Basisti Mat Sinner, joka hoitaa myös osan laulupuolesta, kertoo bändin nettisivuilla kokeneensa jotain aivan uutta ja jännittävää tällä Primal Fear -julkaisulla. He työskentelivät ahkerammin kuin koskaan aikaisemmin. Mies kiittää jumalaa saaneensa albumia varten avustajaksi mm. Charlie Bauefeindin, miksaajaksi Ronald Prentin ja pitkäaikaisen yhteistyökumppani Achim Koehlerin. Basisti kiittää vilpittömästi kaikkia bändin jäseniä mahtavasta esiintymisestä. Miehen mukaan “New Religion” -levyn tarjoamat biisit yhdistelevät kaikkia niitä “kulmakiviä”, joista Primal Fear on tunnettu ja joita bändin fanit haluavat kuulla. Lisäksi levy on aimo harppaus eteenpäin kehityksen ja luovuuden polulla. Kyseisellä kiekolla kuullaan ensimmäistä kertaa Ralfin laulavan duona naislaulajan kanssa. Simone Simonsin ääni on Sinnerin mukaan aivan uskomaton.

Sinner kertoo Primal Fearin aloittavan keikkaputken tällä kertaa Pohjois-Amerikasta, jossa se esiintyy mm. ProgPower USA -nimisessä musiikkitapahtumassa Atlantassa. Keikalla bändi aikoo soittaa ensimmäistä kertaa uuden pitkäsoiton biisejä. USA:n jälkeen ryhmä raahautuu yhdessä U.D.O.:n kanssa Eurooppaan. Euroopan-kiertueella tulee reissaamaan myös toinenkin suuren luokan metallibändi, jonka nimeä ei tosin vielä ole haluttu paljastaa. Joulukuussa PF lähtee Japaniin ja Korean, jonka jälkeen on luvassa lisää esiintymisiä joulun aikoihin täällä Euroopassa. Sen jälkeen bändi matkustaa Etelä-Amerikkaan, USA:han ja Kanadaan esiintyäkseen siellä ensi vuoden alussa.

“New Religion” -albumin kappaleet:

 1. Sign Of Fear
 2. Face The Emptiness
 3. Everytime It Rains
 4. New Religion
 5. Fighting The Darkness:
  1. Fighting The Darkness
  2. The Darkness
  3. Reprise
 6. Blood On Your Hands
 7. The Curse Of Sharon
 8. Too Much Time
 9. Psycho
 10. World On Fire
 11. The Man (That I Don’t Know)

Primal Fear on:

 • Ralf Scheepers (laulu)
 • Stefan Leibing (kitarat)
 • Henny Wolter (kitarat)
 • Mat Sinner (basso ja laulu)
 • Randy Black (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.