Metallimusiikki.net

Pyramaze: "Immortal".

 • Julkaistiin perjantaina 14.03.2008.
 • Luettu 1251 kertaa
 • Bändit:

Apokalyptinen valokuva, jossa Pyramaze-bändin kuusi miesjäsentä seisoo rivissä tumman ja uhkaavan taivaan alla. Etummaisena seisoo kaksi miestä, joista vasemmanpuoleisella pitkät mustat hiukset ja oikeanpuoleisella mustat vaatteet mutta kalju pää.Keskimmäisenä Barlow

Tanskalaisen Pyramaze -yhtyeen sanainen arkku liittyen bändin tulevaan albumiin on vihdoinkin avautunut. Yhtye, jonka joukkoihin kuuluu Iced Earthin laulaja Matt Barlow, kertoo nauhoittaneensa kokonaan “Immortal”-nimisen studioalbumn. Kiekon äänitystyöt päättyivät aamupäivällä eilen torstaina Tanskan maaperällä. Bändi kertoo olevansa erittäin iloinen kuulemastaan lopputuloksesta, joten Pyramaze jakaakin netissä pari ääninäytettä levyn suurimmista hittibiiseistä, koska fanaattisimmat fanit ovat odottaneet uutta musiikkia jo kauan. Yhtye laittoi kotisivuilleen kuunneltavaksi kaksi audioleikettä sellaisista biiseistä, joiden pohjalta Pyramaze arvelee fanien saavan hyvän halkileikkauksen siitä, mitä tuleman pitää.

Kuunneltavaksi laitetut kappaleet ovat “Year of the Phoenix“ ja “Caramon’s Poem“.

Pyramazen lauluosuudet tulevalla “Immortal”-albumilla kävi hiomassa tuottaja Jim Morris, joka on aikaisemmin tehnyt töitä Iced Earthin parilla-kolmella tuoreimmalla julkaisulla. Albumin yhtye kävi miksauttamassa tanskalaisen Jacob Hansenin studiossa. Hansenhan on aiemmin syyllistynyt myös Raunchyn, Invocatorin sekä Mercenaryn musiikin murjomiseen.

“Immortal”-albumin kappaleet:

 1. Arise
 2. Year of the Phoenix
 3. Ghost Light
 4. Touched by the Mara
 5. A Beautiful Death
 6. Legacy in a Rhyme
 7. Caramon’s Poem
 8. The Highland
 9. Shadow of the Beast
 10. March through an Endless Rain

Pyramazen laulajanaan käyttämä Matt Barlow on Iced Earthin uusi laulaja. Hän päätti osallistua jälleen joulukuussa edellisenä vuonna IE:n puikkoihin — mies korvasi Iced Earthissa korvaavana laulajana olleen Tim “Ripper” Owensin. Barlow päätyi laulamaan Pyramazen albumille, mutta se ei tarkoita hänestä hahmottuvan bändin keulakuvaa tai live-esiintyjää. Mies ei tule osallistumaan Pyramazen touhuihin enää missään muussa muodossa nyt kun “Immortal” on valmistunut. Barlow kertoo Pyramazen joukkojen olevan äärimmäisen lahjakasta väkeä ja että nämä muusikot tulevat taatusti olemaan kovassa kysynnässä lähiaikoina, etenkin progressiivisen metallimusiikkiyhteisön jäsenten keskuudessa. Vokalisti kommentoi lisäksi olevansa iloinen siitä, että hän sai kunnian osallistua bändin kanssa musiikin työstämiseen, vaikkakin vain erittäin pienen pyrähdyksen ajan. Matt Barlow liittyi Pyramazeen sen jälkeen kun Lance King erosi ryhmän riveistä marraskuussa 2006. Tuohon aikaan Barlowin kerrottiin olevan vakituinen jäsen, mutta näin ei kuitenkaan loppujen lopuksi ollut.

Barlow antoi joulukuussa lausunnon Pyramazen kotisivuilla. Lausunnossa mies kertoi, että viime aikoina tapahtuneiden seikkojen johdosta hänen ei tarvinne tarkemmin selitellä suhdettaan Pyramazeen ja Iced Earthiin. Mies lausui tuohon aikaan päättäneensä jättää Pyramazen ja keskittyä Iced Earthiin sen vuoksi, ettei hänellä kerta kaikkiaan ole aikaa molemmissa bändeissä toimimiseen.

Bändi siirtyi Tanskassa Haderslevissa sijaitsevaan studioon viime vuoden lokakuussa, jossa Pyramazen miehistö ryhtyi takomaan seuraajaa metallialbumilleen “Legend of the Bone Carver”. Edellinen albumi julkaistiin pari vuotta sitten täällä Euroopassa Massacre Recordsin kautta ja Yhdysvalloissa sekä Kanadassa Nightmare Recordsin siivittämänä.

Pyramaze on:

 • Matt Barlow (laulu)
 • Michael Kammeyer kitara)
 • Morten Sørensen (rummut)
 • Jonah Weingarten (kosketinsoittimet)
 • Niels Kvist (basso)
 • Toke Skjønnemand (kitara)

Yhtye perustettiin talvella 2001-2002, jolloin 24-vuotiaaksi asti kasvanut kitaristi Michael Kammeyer päätti ensin erota vanhasta bändiprojektistaan, nimeltään Damion, jossa hän oli soitellut tuohon aikaan jo kolmisen vuotta. Bändistä eroamisen jälkeen mies piti tovin kestäneen luovan tauon kaikesta musiikkimaailmaan liittyvästä, kunnes inspiraation tultua kuukausien päästä hän ryhtyi kirjoittamaan omakustanteista albumia haluamallaan tavalla. Kuukaudet kuluivat kappaleita kirjoitellen, kunnes vihdoin kesällä 2002 hän huomasi musiikkia olevan valmiina jo kokonaisen pitkäsoiton edestä. Seuraavasksi hän ryhtyi hakemaan bändilleen nimeä ja passeleita muusikoita.

Alkutaipaleella bändin joukoissa vaikutti vain kaksi muusikkoa perustajansa lisäksi. Nämä kaksi heppua olivat rumpali Morten Gade Sørensen ja basisti Niels Kvist, jotka liittyivät Michaelin seuraan oitis hänen kutsustaan. Neljänneksi pyöräksi ryhmän joukkoihin värväytyi yhdysvaltalainen muusikko, kosketinsoittaja Jonah Wiengarten, jonka Michael oli tavannut Internetin välityksellä. Tällä miehistöllä Pyramaze aloitti musiikin treenaamisen siten, että tanskalaiset omalla puolella rapakkoa ja kosketinsoittaja toisella puolella. Demoja välitettiin keskenään ja niiden pohjalta he järjestivät “puhelinkonferensseja”. Michael osti sitten studioaikaa debyyttialbumin äänitystöitä varten. Mies hommasi levyn tuottajaksi tunnetun Jacob Hansenin, jonka meriitteihin kuuluu metallimusiikin työstäminen aina Hatespherelta Mercenaryyn ja Manticorasta Falconeriin.

Debyyttialbumia ryhdyttiin käytännössä nauhoittamaan tammikuussa 2003, kun Jonah lensi Tanskanmaalle. CD:tä taltioitiin sen jälkeen pienessä tanskalaisessa Ribe-nimisessä kaupungissa sijaitsevan äänittämön syövereissä. Kun kaikki biisit oli nauhoitettu vokaaleja lukuunottamatta, päätti tuottajan virkaa toimittanut Jacob sentää muutamia demoasteisia MP3-versioita kappaleista vanhoille tuttavilleen Intromental Managementiin kuunneltavaksi. Kyseessä on tanskalainen metallimusiikkiin erikoistunut agentuuri, mikä oli aiemminkin ollut yhteistyössä Jacobin äänitteiden kanssa. Intromental Managementin joukot ilahtuivat Pyramazen luomasta materiaalista ja soittivat Michaelille neuvotellakseen yhteistyösopimuksen solmimisesta. Sopimus allekirjoitettiin ja sitä kautta bändi huomasi odottamattoman vaivattomasti siirtyneensä ammattitaitoisten promoottorien hoivattavaksi. Sopimuksen ensimmäinen suuri edistysaskel yhtyeen kannalta oli se, että miehistön jatkoksi saatiin houkuteltua ammattilaislaulaja. Vokalistiksi otettiin Lance King. Hän on tullut tutuksi kytköksistään progressiivista ja power metallia soittavaan Balance Of Poweriin, Mattsoniin, King’s Machineen ja Gemini-bändiin. Lancen avustuksella kaikki Pyramazen esikoisalbumin kappaleet viimeisteltiin — mies hoiti laulamisen lisäksi kappaleiden sanoittamisen. Lance nauhoitti vokaalit omistamassaan studiossa Minneapolisissa. Lauluraitoja taltioitiin muutaman kuukauden kestäneen aikajakson sisällä, jonka jälkeen materiali oli kaikin puolin valmista kauraa. Jacob Hansen miksasi ja masteroi levyn Ribessa.

Pyramazen esikoiselle annettiin nimeksi “Melancholy Beast”. Sille ryhdyttiin seuraavaksi etsimään sopivaa levy-yhtiötä, joka julkaisisi lätyn. Julkaisutarjouksia ilmestyi useita. Eurooppaa ja Kanadaa varten valittiin NTS Records, joka sittemmin on ottanut toiminimekseen Replica Recorsd, sekä Japania varten Toshiba-EMI:n. Nightmare Records sai albumin julkaistavaksi Yhdysvalloissa. Näiden julkaisutalojen kesken sovittiin yhtenevä päivämäärä kiekon julkaisuhetkeksi. Levy julkaistiin toukokuun lopulla vuonna 2004. Kiekko sai bändin mielestä poikkeuksellisen mehevän vastaanoton ympäri maailmaa medialta ja faneilta. Vuonna 2005 bändi sai Japanin ulkopuolista Aasiaa koskevan julkaisusopimuksen korealaiselta Melodic Heavenilta.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.