Metallimusiikki.net

Revolution Renaissancen rivit supistuvat.

Kitaristi ja säveltäjä Timo Tolkin, joka väitetysti sävelsi 95% Stratovariuksen kapapleista ennen kuin päätti erota yhtyeestä, uutena bändiprojektina tunnettu Revolution Renaissance on kokenut töyssyn tiellään. Bändin basistina toiminut Justin Biggs ja kosketinsoitinta soittanut Michael Khalilov on päätetty poistaa yhtyeen muonavahvuudesta johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, etteivät he sovi Revolution Renaissancen remmiin. Tämä kävi ilmeiseksi “Age of Aquarius” -albumin nauhoitustöiden aikana. Bändin julkaisemassa lausunnossa kerrotaan, että basisti on thrash metallin miehiä ja Khalilov luuli Revolution Renaissancen olevan jotain muuta kuin melodista power metallia. Näiden syiden takia Tolkki, sekä bändiin jäljelle jäävä vokalisti Gus Monsanto ja rumpali Bruno Agra toivottavat heille tervemenoa ja parasta jatkoa. Mike Biggs tiomii jatkossa Empyreonin riveissä ja Khalilov Descend-nimisessä projektissa.

Revolution Renaissancen laittoi nimensä levytyssopimukseen Napalm Recordsin kanssa aivan elokuun lopussa. Tuolloin yhtye oli jo valmistellut kuukausien ajan uutta musiikkimateriaalia “Age of Aquarius” -albumin seuraajaa varten. Yhtye toivoo voivansa julkaista seuraavan pitkäsoittonsa ensi vuonna. Edellinen albumi nauhoitettiin täällä Suomessak olmen kuukauden äänitysputken aikana ja se julkaistiin Scarlet Recordsin avulla maaliskuussa 2009. Maaliskuun lopussa se julkaistiin myös Aasian alueen kaakkoisosissa JVC:n toimesta. Näytebiisejä albumista voi käydä kuuntelemassa yhtyeen MySpace-sivuilla.

Uuden Revolution Renaissancen “Age of Aquarius” on yhtyeen järjestyksessä toinen albumi. Se on seuraaja melodista power metallia sisältävälle “New Era” -albumille, josta Tolkki alunperin suunnitteli seuraavaa Stratovariuksen lättyä ennen kuin päätti hajottaa bändinsä ja perustaa tilalle RR:n. Tolkin uuden projektin ensimmäisellä albumilla kuultiin vierailevana vokalistina Helloweenin Michael Kiskeä ja Edguyn sekä Avantasian kokoonpanoista tuttua Tobias Sammettia. Myös Thunderstonen laulajana, Pasi Rantanen, sekä rumpalin virkaa toimittava Mirka Rantanen osallistuivat kyseisen kiekon äänitystöihin. “New Era” -albumilla bassokitaraa soitti Pasi Heikkilä 45 Degree Womanista.

Revolution Renaissance on:

  • Gus Monsanto (laulu)
  • Timo Tolkki (kitarat)
  • Bruno Agra (rummut)
  • Mike Khalilov (kosketinsoittimet)
  • Justin Biggs (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.