Metallimusiikki.net

Revolution Renaissancen keikkakosketinsoittaja valittu.

Taannoin kuopatun Stratovarius-yhtyeen päämies Timo Tolkki kertoi hiljattain värvänneensä edellisen yhtyeen tilalle perustamansa Revolution Renaissancen keikoille kosketinsoittajan. Muusikon nimeä ei ole vielä paljastettu, mutta Tolkki on todennut, ettei se tule olemaan ainakaan ex-Stratovariuksen kosketinsoittajana toiminut Jens Johansson. Keikkamuusikon identiteetti tullaan paljastamaan lähempänä live-esiintymisiä.

Revolution Renaissance tulee julkaisemaan debyyttialbuminsa, nimeltään “New Era”, kesäkuussa 6. päivä Frontiers Recordsin kautta. Yhtye kertoo sen olevan todellinen taidonnäyte melodista power metallia, joka vie kuuntelijan kohti Stratovariuksen “Visions”-albumin aikakautta. “New Era” on albumi, josta piti alunperin tulla seuraava Stratovariuksen pitkäsoitto ennen kuin Tolkki päätti hajottaa bändin.

Albumin luomistyöhön Timo Tolkki houkutteli studiosessiojäseniksi muutamia tuttaviaan, joten kiekolle päätyi päälaulajaksi Helloweenin Michael Kiske ja Edguyn sekä Avantasian remmistä tutuksi tullut Tobias Sammet. Revolution Renaissance on Timo Tolkin mukaan hänen luomalleen musiikille uusi raikas alku. Uusia tuulia musiikkiin tuo Thunderstonen laulaja Pasi Rantanen ja saman bändin rumpali Mirka Rantanen, joka on em. vokalistille sukua. Basistina Revolution Renaissancen joukoissa toimii 45 Degree Woman -nimisestä bändistä värvätty Pasi Heikkilä.

“New Era” -albumin kappaleet:

  1. Heroes
  2. I Did It My Way
  3. We Are Magic
  4. Angel
  5. Eden Is Burning
  6. Glorious And Divine
  7. Born Upon The Cross
  8. Keep The Flame Alive
  9. Last Night On Earth
  10. Revolution Renaissance

Kappaleissa “Heroes” ja “Glorious And Divine” laulaa Sammet, kappaleissa “I Did It My Way”, “Angel”, “Keep The Flame Alive”, “Last Night On Earth” sekä “Revolution Renaissance” laulaa Kiske ja biiseissä “We Are Magic”, “Eden Is Burning” ja “Born Upon The Cross” laulajana toimii Rantanen.

Timo Tolkki paljasti tuoreimmassa Soundi-musiikkilehden numerossa, että Revolution Renaissancen ensimmäinen albumi sisältää enemmän tai vähemmän samanlaista power metallia, jota kuultiin vuonna 1997 Stratovariukselta ilmestyneellä “Visions”-albumilla.

Uuden bändinsä nimen Tolkki otti Frontiers Recordsin ehdotuksesta — levymerkki kertoi, että “New Era” -albumin kappaleen nimi “Revolution Renaissance” sopisi passelisti myös bändiviritelmän kutsumanimeksi.

Timo Tolkki on kertonut, että hän tulee varmasti esittämään Stratovariuksen kappaleita Revolution Renaissancen soittamana. Mies saa ja aikoo tehdä omilla kappaleillaan mitä hän sitten haluaakin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.