Metallimusiikki.net

Rimfrost: "Veraldar Nagli".

 • Julkaistiin sunnuntaina 29.03.2009.
 • Luettu 737 kertaa
 • Bändit:

Mustinta metallia luova ruotsalaisyhtye Rimfrost kertoi eilen lauantaina “Veraldar Nagli” -albuminsa kappalelistan syöneen yhteensä kahdeksan biisiä. Bändi nauhoitti uusimpia biisejään eiliseen iltapäivään asti Ruotsin Varbergissa sijaitsevan Sonic Train Studion uumenissa tuottaja Andy LaRocquen kanssa. Nyt purkitettava albumi on seuraaja debyyttirykäisylle “A Frozen World Unknown”.

Uusi albumi tullaan julkaisemaan ennen kuluvan vuoden umpeutumista levy-yhtiö Underground Activistsin voimin. Kyseinen levyttämö on osa Season of Mistiä. Yhtye kertoi aikaisemmin ehtineen soitella musiikkia kuutisen vuotta ja jo alkaen ensimmäisestä demolevystä lähtien Rimfrost oli katsellut Season of Mistiä “sillä silmällä”. Kun tuli vihdoin mahdollisuus päästä levymerkin kaartiin, bändin suut menivät vallan messingille. Season of Mist on Rimfrostin mukaan eliittiä ja hyvin ammattitaitoinen levy-yhtiö, jonka kanssa yhtye voi tehdä töitä luottavaisin mielin. Rimfrost kuului alkuaikoinaan saksalaisen underground-tason levymerkin bändikokoelmiin. Saksalaisten kanssa yhtye oli tehnyt sellaisen sopimuksen jonka oli tarkoitus kattaa peräti kolmen albumin julkaiseminen, mutta ryhmä päätti myöhemmin katkaista välit vakavanlaatuisten erimielisyyksien takia.

Rimfrostin uuden albumin nauhoitusvaihe päättyi lauantaina 28. maaliskuuta. Kiekon tarkkaa julkaisupäivämäärää ei ole vielä tiedossa. Yhtye kertoo olevansa erittäin tyytyväinen lopputulokseen, koska kiekko on raskas, brutaali ja eeppinen.

“Veraldar Nagli” -albumin kappaleet:

 1. Veraldar Nagli
 2. Unnamed so far
 3. The Raventhrone
 4. Legacy Through Blood
 5. Unnamed so far
 6. I Stand my Ground
 7. Scandinavium
 8. Unnamed so fa

Rimfrost on:

 • Hravn (kitara ja laulu)
 • Throllv (rummut)
 • Peter Laustsen (basso, sessiojäsen)

Rimfrost perustettiin kesällä 2002 Hravnin ja Throllvin toimesta, jotka olivat olleet jo entuudestaan läheisiä ystäviä keskenään. Kaksikko halusi lähteä tekemään musiikkiakin yhdessä muiden hommien ohessa. Kesällä 2002 he valitsivat bändinsä nimeksi alunperin Mörkrets Furstar (suom. Pimeyden Herrat). Ensimmäisten kappaleiden sanoitukset olivat yksinomaan ruotsiksi ja yhtye edusti primitiivistä black metallin kastia. Lokakuussa 2002 ensimmäinen demo nauhoitettiin nimellä Mörkrets Furstar. Sen jälkeen tapahtui nimenvaihdos ja bändiprojektia ryhdyttiin kutsumaan nykyisellä nimellä.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.