Metallimusiikki.net

Saattue & Nitrous Riihimäellä.

 • Julkaistiin perjantaina 01.02.2008.
 • Luettu 899 kertaa
 • Bändit: ,

Mustanpuhuva Saattue seisoo metsän keskellä vanhojen kiviportaiden päällä ja edessä. Miehiä kuvassa kuusi kappaletta. Jokaisella yllään mustat housut ja mustat kiiltävästä nahasta tehdyt takit. Osalla pitkät hiukset, osalla partaakin.Kuva: Jarno Lindén

Riihimäkeläinen Saattue soittaa levynjulkaisukeikan kotikaupungissaan lauantaina 2. helmikuuta. Seurakseen Saattue on kutsunut tallinnalaisen Nitrouksen. Yhtyeessä vaikuttaa Viron drag race mestari Lauri Kuriks, jonka vaudikkaan harrastuksen vaikutus kuuluu selvästi myös yhtyeen thrash metal -pohjaisesta musisoinnista. Eesti drag race thrash metal vs. Suomi saattometalli 2. helmikuuta Ravintola Kellarissa, Riihimäellä. Tapahtumaan on 18-vuoden ikäraja.

Saattueen “Jäähyvästi”-niminen debyyttialbumi ilmestyi 23. tammikuuta ja sen julkaisusta vastaa Spikefarm Records.

“Jäähyvästi”-albumin kappaleet:

 1. Ikiuneen
 2. Vieraaseen multaan
 3. Luutarhuri
 4. Hyiseen veteen
 5. Jäähyvästi
 6. Kaaosmaa
 7. Varjojen saattue

“Jäähyvästi”-kiekko laskettiin ennakkomyyntiin joulukuussa 23. päivä, jolloin sen voi hankkia Levykauppa Äxän hyllystä. Saman kuukauden lopussa yhtye laski ilmoille kuunneltavaksi kokonaisen kappaleen pitkäsoiton soittolistalta. Kokonaan kuunneltavan kappaleen nimi on “Ikiuneen” ja se on julkaistu ensimmäisen kerran vuoden 2006 puolella ilmestyneellä promojulkaisulla. Albumille sysätty versio kyseisestä värssystä on uusi versio. Biisi löytyy Saattueen MySpace-sivuilta.

Saattue on:

 • T.Koskinen (laulu)
 • Miku (rummut)
 • Samu Lahtinen (basso)
 • Tero Kalliomäki (kitara ja kosketinsoitin)
 • Hapa (kitara)
 • Jani Koskela (kitara)

Yhtye perustettiin Riihimäellä vuonna 2001. Alusta lähtien bändin perustajajäsenille oli kristallinkirkasta se, että ryhmä tulisi soittamaan hidasta ja tummasävyisintä metallimusiikkia, ja että kappaleet tultaisiin laulamaan suomeksi. Alkuaikoina ryhmä nimitti itseään tittelillä Kiduttajat.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.