Metallimusiikki.net

Saattue Spikefarm Recordsille.

 • Julkaistiin torstaina 02.08.2007.
 • Luettu 1092 kertaa
 • Bändit:

Tummasävyinen valokuva Saattue-yhtyeen kuusihenkisestä miesjäsenistöstä, joka seisoo rivissä ulkoilmassa. Miehet pukeutuneet nahkatakkeihin, osalla bändipaita yllään, kaikilla mustat housut. Kuva on sävyltään kellertävä.Saattuetta vuodesta 2001

Kotimainen metalliryhmä Saattue , joka kutsuu musiikkiaan nimellä “saattometalli”, uutisoi solmineensa levytyssopimuksen Spikefarm Recordsin kanssa. Bändi julkaiseekin sen kautta debyyttialbuminsa aikaisin ensi vuoden alussa. Esikoisen nimeksi kastettiin “Jäähyvästi”, joka sisältää seitsemän doomahtavaa biisiä. Kiekko on tarkoitus saada purkitettua syyskuun aikana Klaukkalan D-Studioiden tiloissa.

Saattue on aikaisemmin julkaissut omakustanteisen EP-levyn, nimeltään “Kivisydän”. Se ilmestyi vuonna 2004. Kiekkoa seurasi “Ikiuneen”-niminen EP-kiekko, joka kohtasi päivänvalon viime vuoden puolella.

Bändi kuvailee musiikkiaan nettisivuillaan seuraavasti:

Musiikissaan Saattue yhdistelee suomenkieltä synkkiin, raakoihin ja tunnelmallisiin elementteihin. Saattueen juuret ovat syvällä Doom metallissa ja muissa äärimetallin alalajeissa. Tämän lisäksi yhtyeen musiikkiin ovat vaikuttaneet Mana Manan kaltaiset synkät rock-aktit. Lyhykäisyydessään yhtye luokittelee musiikkiansa Saattometalliksi.

Ryhmän tuorein julkaisu on “Ikiuneen”-EP, joka äänitettiin ja miksattiin hyvinkääläisen Cursed-studioiden suunnalla vuoden 2005 loppuvaiheessa Jani Loikkaan johdolla. Kiekko sisältää kolme biisiä, joista yhdestä on tehty myös musiikkivideo (minkä voi käydä katsomassa täällä Metallimusiikki.net:in videokammarissa).

“Ikiuneen”-EP:n kappaleet:

 1. Luutarhuri
 2. Ikiuneen
 3. Kaaosmaa

Saattue on:

 • Hapa (kitara ja murina)
 • S. Lahtinen (basso)
 • Miku (rummut)
 • J. Koskela (kitara)
 • T. Koskinen (laulu)
 • T. Kalliomäki (kitara ja syntetisaattorit)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.